BU BİR TAKTİKMİ, YOKSA BİR STRATEJİMİ. ?

SİYASET - 15-11-2022 10:46

NOKTA…

ERDEM NOYAN

Günlerdir konuşuluyor, siyasetçiler, yazarlar, yorumcular sürekli tartışıyorlar, HDP’ ye iktidarın bakış açışımı değişiyor, yoksa yaklaşan seçimler nedeniyle uygulamaya konulan akıllı bir strateji mi diye.

Sevgili okuyucular sizlerin de dikkatini çekmiştir, son günlerde HDP’ ye karşı uygulanan yeni yumuşamayı. İktidar son yıllarda uyguladığı sert tutumunu değiştirmiş gibi gözükmekte. HDP’ ye karşı uygulanan sert abluka biraz kırılmış gibi, küçük ortağı MHP’nin sert tutumuna rağmen iktidar partisinin uyguladığı yeni bir taktik bu algıları doğruluyor gibi.

Biraz gerilere giderek bu konuyu biraz irdeleyelim, önce uzun bir süredir tutuklu bulunan ve bir dönem HDP’ nin önemli isimlerinden Aysel Tuğluk, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek, bir gece ansızın serbest bırakılıyor. Gene ismini burada ifade etmeyeceğim iki HDP’ li siyasetçide ansızın serbest bırakılıyor, bu konudaki açıklamayı da Halk TV yorumcusu İsmail Saymaz da ekranlardan dile getirdi.

Sevgili okuyucular evet hiç bir şey olmasa da bu konuda bir şeyler oluyor, iktidarın HDP’ ye karşı bakış açısı değişiyor gibi yorumlar var, zira 20 yıldır iktidarda bulunan ve ağır sözlerle üzerlerine giden Cumhur İttifakının ortaklarından AK Parti neden böyle bir yumuşamaya gitti gibi gözüküyor diye düşünebilirsiniz, burada konuya nereden baktığınıza bağlı, üstelik küçük ortak MHP lideri sürekli grup toplantılarında ya da başka kürsülerden, HDP’ nin kapatılması hem de hemen kapatılması gerektiğini söylemesine rağmen iktidar partisi son günlerde neden yumuşama sinyalleri veriyor.

Çok düşünülmesi gereken bir konu, Bahçeliye rağmen AK Partinin HDP’ ye karşı bu yumuşama sinyallerini vermesi iki önemli noktaya dayanıyor gibi geliyor bana, bunlardan birincisi AK Parti Güney Anadolu da önemli ölçüde oy kaybına gidiyor ki anketler böyle gösteriyor, diğer bir konu ise yaklaşan seçimler, daha önümüzde yaklaşık 7 ay gibi bir süre varken İktidar partisi, HDP’ nin yumuşak karnı gibi gözüken noktalara pansuman yapmaya çalışıyor gibi gözüküyor.

Zira şöyle bir sıralayalım, önce Aysel Tuğluk’un hastalık mazeret gösterilerek tahliyesi, sonra iki HDP’ linin serbest bırakılması, arkasından Adalet Bakını Bekir Bozdağ ve AK Parti heyetinin HDP Grubunu ziyaretleri, bunlar söylentileri doğruluyor gibi, bitmedi son olarak da, son dakikada HDP’ nin eski eş genel başkanı ve 5 yıldır tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ ı bir gece yarısı ansızın özel bir uçak ve özel bir izinle Diyarbakır’a hasta olan babasını ziyaret etmesi, üstelik Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın aynı gün ve aynı saatte kocasını ziyaret etmek için Edirne ye geldiği gün,  bunlar bugüne kadar görülmüş şeyler değildi. Üstelik küçük ortak MHP lideri Bahçelinin her fırsatta HDP’ ye karşı ağır sözler sarf ettiği bir ortamda.

Evet sevgili okuyucular siz karar verin İktidar Partisi AK Partinin izlediği bu taktiği ve son dönemde HDP’ ye karşı değişen bu tutumunu, bu bir ‘’ TAKTİKMİ, YOKSA BU BİR STRATEJİMİ. ?

Günün Diğer Haberleri