Cumhuriyet Gazetesi'nden Sarp Sağkal'ın haberine göre, milletvekilleri iki gruba ayrılarak 10-20 Eylül ve 20-30 Eylül tarihleri arasında saha çalışmaları yapacak.
"ÇİZİLEN SINIRLAR İÇİNDE MUHALEFETİ REDDEDİYORUZ"
Yönergede çalışmanın temel hedefi, "Kendine çizilen sınırlar içinde muhalefeti reddeden, bu yüzden de bir sivil darbenin hedefi olmuş ama pes etmemiş partinin kuruluş amaçlarını doğrudan vatandaşlarla paylaşmak, vatandaşların partiden beklentilerini ve önerilerini ilk elden toplamak" olarak açıklandı.
VEKİLLER SAHA ÇALIŞMASININ ARDINDAN RAPOR HAZIRLAYACAK
Çalışma yapılan illerin sosyal ve ekonomik yapısına dikkat edilmesi gerektiği belirtilen yönergede, milletvekillerinden saha çalışmaları sonucu görevlendirdikleri kentle ilgili 5 sayfayı geçmeyen, bulundukları şehirle ilgili somut bulgu, politika önerisi ve değerlendirmeleri içeren saha raporları hazırlamaları talep edildi.
HER KESİM ZİYARET EDİLECEK
Vekillerden gidecekleri ilde en az iki gün geçirmeleri istenen yönergede "özellikle vatandaşlarla göz teması kuracak programlarlar yapılmaları gerektiği ve merkez ilçelerin ihmal edilmemesi gerektiği" kaydedildi.
Ayrıca vekillerden, gittikleri bölgelerin yerel unsurlarını, demokratik kitle örgütlerini, işçi sendikalarını, işveren temsilcilerini, meslek kuruluşlarını, yerel basınını ve kanaat önderlerini de ziyaret etmeleri istendi.
Yönergede vekillerden her gün programa başlamadan önce sabah bir basın toplantısı yaparak gidecekleri yerleri paylaşmaları da talep edildi.
"DİĞER PARTİLERİ ELEŞTİREN, UMUTSUZLUĞU BESLEYEN BİR DİL KULLANMAYIN"
Milletvekillerine saha buluşmalarında kullanacağı dille ilgili uyarılar da yer alan yönergede, şu ifadeler yer aldı:
"Diğer partileri eleştiren, çözümsüzlüğü ve umutsuzluğu besleyen negatif bir dil yerine; daha çok vatandaşların görüş, öneri ve düşüncelerini almaya yönelik tavır içinde YENİ Partimizin örgütlenme modelini, yeni yönlerini, temel politikalarını, hedeflerini ve çözüm önerilerini öne çıkaran pozitif bir dil kullanılmalıdır."
Vekillerin çalışmanın sonucunda hazırladığı raporların ve illerden genel merkeze göndereceği videoların, ileride partinin politikalarının belirlenmesinde kullanılacağı belirtildi.
Kaynak:Cumhuriyet Gazetesi
Kaynak: YENİ Parti saha çalışmalarına başlıyor: Vekiller her il için rapor hazırlayacak