SİYASET
Giriş Tarihi : 30-04-2023 19:22

Gültekin Uysal: Ege'nin güzel şivesiyle 'Yetti gari' diyeceğiz

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet Buluşması'nda konuştu. Kalabalığa seslenen Uysal, "İşte bu meydan bu ülkenin, bu aziz milletin, Türkiye'nin yarınlarının müjdecisidir." dedi.

Gültekin Uysal: Ege'nin güzel şivesiyle 'Yetti gari' diyeceğiz

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gündoğdu Meydanı'ndaki Millet Buluşması'na katılan Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal açıklamalarda bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

"İşte bu kutlu şehir tarihi sorumluluğunu bir kez daha yerine getiriyor. Türk tarihi önünde bir kez daha irade koyuyor. Demokrasi bayrağını, demokrasi meşalesini bütün baskılara rağmen, bütün dayatmalara rağmen yere düşürmediniz.

İşte bu meydan bu ülkenin, bu aziz milletin, Türkiye'nin yarınlarının müjdecisidir.

Türk insanıyla Türk insanının arasına duvarlar örmeye çalışanlara bu meydan cevaptır.

Türk milleti yetki istediler yetki verdi. Güç istediler, güç verdi. Mutlak güç istediler, mutlak güç verdi. Beylere o da yetmedi. Dediler ki dilimizden dökülen kanun olsun. Şaibeli bir referandumla onu da geçirdiler. Biz uçacağız, kaçacağız dediler. Dediler ama bu rejimin fiilen işlemeye başladığı günden bu güne milletin sofraki ekmeği küçüldü.

Bugün milletin iradesini boğmaya çalışıyorlar. Bir içişleri bakanı var. Çıkmış diyor ki 14 Mayıs 2013 seçimleri bir darbe girişimiymiş. Anadolu'da güzel bir söz var. Dün Isparta'da paylaştım. Takke düştü, kelle göründü. İşte bu beylerin zihinlerinin nasıl çalıştığını bunlar ortaya dokuyor. Demokrasi zaten bu iktidar mensupları için muhalefette seslenilecek bir inanç. Onlar ruhen de lafzen de hiçbir zaman inanmadılar. 21 yıllık icraatları ortada.

Şimdi Türk milletinin kendilerin mazeret bırakmayacak sekilde 4 tane 5 yıllık kalkınma planı uygulayacak zaman vermiş olmasına rağmen hâlâ çıkmışlar millete vaatte bulunuyorlar. Utanın, utanın.

AKP Genel Başkanı Erdoğan çıktı, seçim beyannamesi açıkladı. Aslında seçim beyannamesi değil, beceriksizliklerinin itirafnamesi.

Çalma işini iyi biliyorlar. Allah var. Haklarını teslim edelim. Neymiş? Mülakatı kaldıracaklarmış. 21 yıldır ÖSYM'de soruları çaldırdınız, mülakatlarla milyonların hakkını yediniz, şimdi sureti haktan görünerek sanki bu 21 yılda bu kayırmacılığı, bu ahbap çavuş düzenini bunlar inşa etmedi.

Gençlerin benim hakkımı ne şah, ne padişah ne reis yiyebilir dediği gün bilesiniz ki adalet işliyor demektir.

Ege'nin güzel şivesiyle yetti gari diyeceğiz.

Türkiye'de terör örgütleriyle işbirliği yapma imtiyazı Erdoğan'da. PKK'yla, FETÖ'yle işbirliği yapabilir. Bunlar yetmedi, Gaffar Okkan'ın katillerini kendi listelerinde aday yaptılar.

Bu ülkenin milli güvenlik şemsiyesi, demokrasidir, hukuktur ve laikliktir. Bu değerleri içselleştireceğiz.

Erdem NoyanErdem Noyan