SAĞLIK
Giriş Tarihi : 20-11-2022 15:36   Güncelleme : 23-11-2022 15:03

İbre Meral Akşener’e mi dönüyor.

İbre Meral Akşener’e mi dönüyor.

NOKTA.

 

ERDEM NOYAN

İbre Meral Akşener’ emi dönüyor.

Şimdi Ankara kulislerinde alttan altta bu konu fısıldanmaya başladı, ‘’ madem Kemal bey olmuyor, o zaman buyurun Meral Akşener Cumhurbaşkanı olsun, Kemal Kılıçdaroğ’ lu da başbakan,’’ valla bence de çok yakışır. Hem CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ nun Cumhurbaşkanlığına sıcak bakmayanlar bundan da çok hoşlanırlar gibi geliyor bana. Bu konuda zaten sessis sedasız, ya da yüksek sesle telaffuz edenlerde ortaya çıkmaya başladı bile.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığını uygun görmeyenler, ya da‘’ Kemal beyle seçimi riske atabiliriz’’  söylentilerinin ortaya çıkması üzerine, başkent kulislerinde bu yönde çeşitli fısıltılar da  yayılmaya başladı. Ankara’nın hemen hemen her köşesinde bu konu konuşulur oldu.

Önceki gün TBMM kulislerinin bu konuda nabzını tutmaya çalıştım, önce İYİ Partili Milletvekili dostlarımla daha sonra CHP’li bazı vekillerle sohbet ettim, amacım bu konuyu biraz kaşımak birazda ne düşünüyorlardı bu konuda kulis bilgileri elde etmekti, galiba başarılıda oldum gibi.

Sevgili okuyucular şimdi Ankara Kulislerinden elde ettiğim Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili, ilgili olduğu kadarda ilginç fısıltı haberlerini aktaracağım. Önce adını veremeyeceğim İYİ Partili bir vekil, çok çarpıcı açıklamada bulundu ‘’neden liderimiz Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olmasın ‘’ dedi, ben hemen soruyu yapıştırdım, ‘’ ama daha önce Meral hanım ben başbakanlığa adayım dememiş miydi ‘’ diye.

Muhatabım iyi partili vekil ise ‘’ olabilir Demirel’in değişiyle dün dündür bugün bugündür ‘’ şimdi şartlar değişti madem CHP genel başkanından rahatsız olanlar var o zaman yakışmaz mı Türkiye Cumhuriyetinin başına modern, deneyimli bir kadın Cumhurbaşkanı, biran düşünün dünya Türkiye’ye nasıl bakar ‘’ dedi.

Doğrusu bana da ilginç geldi, neden Meral hanım Cumhurbaşkanı olmasın, inanın çok yakışır, çokta güzel doldurur o makamı. Tabi Kemal Kılıçdaraoğlu’da Başbakanlık koltuğunda. Çıkan bütün söylentilere rağmen doğrusu oda o makama yakışır ve iyide temsil eder, fakat madem Kemal beyle Cumhurbaşkanlığını riske atarız diyenler var, iş de o takdirde size vekillerden bu öneri. 6’lı masanın liderlerinden de buna herhalde itirazları gelmez gibi geliyor bana.

Sevgili okuyucular düşünün bir kere Cumhurbaşkanlığı koltuğunda modern bir kadın oturuyor, başbakanlık koltuğunda da yıllarını bu devlete adamış maliye kökenli bir siyasetçi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gelin bu tabloyu tamamlayalım, 6’ lı masanın öbür liderlerinin başı kel değil ya,  Cumhurbaşkanı yardımcıları Davutoğlu, Babacan, Uysal ve saadet lideri Karamollaoğlu, sizce nasıl olur ülkeyi yönetecek kadrolarda bu isimleri görmek, Ankara kulisleri inanın o zaman Cumhurbaşkanlığı çantada keklik olur diyorlar, inanın bu tezi savunan çok siyasetçi ve iş insanı var.

Şimdi sizlere Ankara kulislerinden elde ettiğim bir anımı anlatmak istiyorum, iki gün önce bir gazeteci arkadaşımla beraber Güneydoğulu siyasetçi, iş adamları ve aynı zamanda önemli aşiret reisleri olduğunu bildiğimiz bir grupla Ankara’nın ünlü Çankaya semtindeki bir ofiste sohbet etme fırsatı buldum, inanın yukarda çizdiğim tabloya onlarda onay verdiler ve bu tablo Türkiye’ye çok yakışır dediler. Bu iş insanları bu konuyu daha fazla tartışmaya meydan vermeden 6’lı masa anlaşsa da bu yönde karar alsalar dediler.

İş de böyle sevgili okuyucular, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,‘’ her fırsatta daha adaylarını bile açıklayamadılar ‘’diye dursun Ankara kulislerinde son günlerde Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile Kemal Kılıçdaroğlu’ nun başbakanlık adaylığı konuşulur oldu. Şunu da belirtmek isterim, bu konuda CHP’li bazı vekillerle de konuştum, onların da bu konuda ilginç görüşleri var, bir dahaki yazımda da onları aktaracağım.

Erdem NoyanErdem Noyan