SİYASET
Giriş Tarihi : 29-01-2024 21:58   Güncelleme : 04-02-2024 11:35

DYP Genel Başkan Yardımcısı Alparslan"Mandalinci'nin Bodrum Belediye Başkan adayı olmasını Destekliyoruz"

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Alparslan "1950'li yılların en önde gelen siyasetçisi DP ve AP Muğla Milletvekili ve Dış Ticaret Bakanı olarak yıllarca görev yapan Zeyyat Mandalinci'nin 2.kuşak torunu Tamer Mandalinci'nin CHP Bodrum Belediye Başkanlığına aday olması memnuniyet vericidir"dedi

DYP Genel Başkan Yardımcısı Alparslan

DYP Genel başkan yardımcısı Nihat Alparslan Bodrum'da CHP Belediye başkan aday adayı olan CHP Bodrum belediyesi meclis üyesi Tamer Mandalinci ile ilgi açıklamada bulundu .Başkan Alparslan"

1950'li yılların en önde gelen siyasetçisi Dmokrat parti ve Adalet partisinde Muğla Milletvekili ve Dış Ticaret Bakanı olarak yıllarca görev yapan Zeyyat Mandalinci'nin 2.kuşak torunu  Bodrum belediye meclis üyesi Tamer Mandalinci'nin  CHP Bodrum belediye başkanlığına aday olması bizleri son derece memmun edecektir.Partimizin Muğla milletvekili ve Ticaret bakanı rahmetli Zeyyat Mandalinci'nin torunu da dedesi gibi dürüst ve vatanını milletini seven bir   yönetici olacağından eminim.Allah yolunu açık etsin"dedi

ZEYYAT  MANDALİNCİ KİMDİR?

Zeyyat Mandalinci, bakan, milletvekili, siyasetçi, tüccar, ihracatçı.

1915 yılında Bodrum’da doğdu.

Eğitim HayatıZeyyat Mandalinci Kimdir?

Zeyyat Mandalinci, Paris Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi.

Siyasi Hayatı

14 Mayıs 1950 (9. Dönem), 2 Mayıs 1954 (10. Dönem) ve 27 Ekim 1957 (11. Dönem) tarihlerinde yapılan genel seçimlerde Demokrat Parti (DP) Muğla Milletvekili seçildi. Avrupa Konseyi Üyesi ve Türk Delegasyonu Başkanı olarak görev yaptı.

Adnan Menderes’in kurmuş olduğu 22. Hükümet’te (IV. Menderes Hükümeti) 7 Mayıs 1956 tarihinde yapılan kabinde değişikliğinde İktisat ve Ticaret Bakanı olarak atandı. 27 Mayıs 1960 darbesinde tutuklandı. Yassıada’da yargılandı. 6 yıl hapse mahkûm edildi.

Eşi ve Çocukları

Evli ve iki çocuk babasıydı.

Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Almanca ve Arapça biliyordu.

Ölümü

19 Temmuz 1990 tarihinde vefat etti.

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN