SİYASET
Giriş Tarihi : 07-03-2024 21:23   Güncelleme : 07-03-2024 21:44

“Benim adaylığım pek çok kadına ve genç kızlarımıza umut oldu"

CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal, kadınlarla bir araya gelerek onlar için hazırladığı projelerini anlattı. Köksal, çocuklar için de doğanın içinde bir kreş planladıklarını, onların çağdaş ve medeni düzeyde bir eğitimle hayata başlamalarını sağlayacaklarını kaydetti. Köksal ayrıca partisinin, ‘Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi’ni de imzaladı. ​ CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal, kadınlarla bir araya gelerek onlar için hazırladığı projelerini anlattı. Köksal, çocuklar için de doğanın içinde bir kreş planladıklarını, onların çağdaş ve medeni düzeyde bir eğitimle hayata başlamalarını sağlayacaklarını kaydetti. Köksal ayrıca partisinin, ‘Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi’ni de imzaladı.

 “Benim adaylığım pek çok kadına ve genç kızlarımıza umut oldu

 

CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal, Saburhane bölgesinde kadınlarla bir araya geldi. Kadınların sorun ve taleplerini dinleyerek notlar alan Köksal, “Benim adaylığım pek çok kadına ve genç kızlarımıza umut oldu. Bölgemizde kadınların da siyasette söz sahibi olabileceği umudu aşılandı toplumumuza. Bundan çok gurur duyuyorum” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ ÇAĞDAŞ VE MEDENİ DÜZEYDE BİR EĞİTİMLE HAYATA BAŞLAYACAK”

Kadınlara yönelik projelerini anlatan Köksal, “Kadınların üstündeki yükü alacak ve onların hayatına kolaylık katacak ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Başta kreşler ile başlayacağız. Çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayacak eğitimler, dünyanın gündemindeki eğitimlerle doğanın içinde bir kreş planlıyoruz. Bizim buradan asla karlılık gibi bir amacımız olmayacak. Hem aile bütçesine katkı da bulunacak hem de çocuklarımızın çağdaş ve medeni düzeyde bir eğitimle hayata başlamalarını sağlayacağız” diye konuştu.

 

“KADIN SIĞINMA EVLERİ İLK İCRAATLARIMIZDAN OLACAK”

“Kadın sığınma evleri konusu yapacağımız ilk icraatlardan biri” olacak diyen Köksal, “Bu konuyu Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Aras ile de görüştük. Bununla ilgili belediyemizin Kadın Danışma Merkezindeki hukuki ve psikolojik desteği artıracağımız gibi kadınların, kadın sığınma evlerinde çocuklar ile birlikte güvenli ve konforlu, huzurlu bir şekilde misafir edileceği uygun koşullar yaratacağız. Ayrıca üniversiteye gelen kız öğrencilerimiz için büyükşehir belediyemiz ile birlikte kız öğrenci yurdu yapacağız” dedi.

“YAŞLILARIMIZIN VAKİT GEÇİREBİLECEĞİ ALANLAR YARATACAĞIZ”

Engelli bireyler ve yaşlılar ile ilgili konuşan Köksal, “Yaşlılarımız ve engelli bireylerimizin bakımlarını hep kadınlarımız üstlendiği için onların yüklerini hafifletmek adına yaşlılarımızın sosyal etkinliklerde bulunacağı, Yüz Yaş Evimizdeki gibi vakit geçirebileceği alanlar yaratacağız. Belediyemizin hizmetlerinden yaralanabileceği indirimli kartlarımız olacak. Engelli bireyler ile ilgili yapılacak çok şey var. Aileler ve dernekler ile hep görüşüyoruz. 1 Nisan da inşallah sizlerin de desteği ile ilk kadın belediye başkanı olacağız. Yine burada toplandığımız gibi toplanacağız. Düzenli aralıklarla bu toplantıları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Köksal son olarak Kent Konseyi ile ilgili şunları söyledi:

“Sivil Toplum Örgütleri kent konseyinde belediye yönetimine dahil olabiliyorlar. Burada kadın, çocuk, engelli meclisi de var. Orada yine kadın meclisinde kadınların ihtiyaçları öncelikle belirlenecek. Bu masanın etrafında nasıl bir araya geldiysek seçimden sonrada yine bir araya geleceğiz. Siyasetin içinde bir kadın olmak kolay değil. Ben 10 yıldır siyasetin içindeyim. İlk meclise girdiğimde Büyükşehir’de 60 erkek meclis üyesi vardı. Bazı mücadeleler ile buraya geliniyor. Bu mücadelede en büyük desteği sizden gördüm.”

KÖKSAL, YEREL YÖNETİMLERDE EŞİTLİK POLİTİKA BELGESİNİ İMZALADI

Başkan Adayı Köksal’ın konuşmasının ardından kadınlar söz alarak, taleplerini dile getirdi. Sorun ve talepleri dinleyerek notlar alan Köksal, partisinin ‘Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi’ni kadınlarla birlikte imzaladı.

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN