EKONOMİ
Giriş Tarihi : 07-08-2023 14:36   Güncelleme : 07-08-2023 14:38

Vergisiz telefon için gözler Erdoğan'da!

Bakan duyurdu: Vergisiz telefon için gözler Erdoğan'da! Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Tercihim İstanbul, Üniversite Tercih ve Tanıtım Günü” etkinliğine katıldı. Bakan, ilk defa bilgisayar ve cep telefonu alacak gençler için ÖTV'nin bir defalığına kaldırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vergisiz telefon için gözler Erdoğan'da!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bugün İstanbul'da Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen “Tercihim İstanbul, Üniversite Tercih ve Tanıtım Günü” etkinliğine katıldı ve gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Gençlerin hayatları boyunca mücadeleyi sürdürmeleri gerektiğini söyleyen Bakan Osman Aşkın Bak, “Öz güven çok önemli. Türk milleti yapar. Kendimizle gurur duymalıyız ve kendimizi geliştirmeliyiz. Hayalinizin peşinden koşmanız lazım. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bu ülke için hizmet etmeye devam edeceksiniz. Hayatınıza dokunan hiç kimseyi asla unutmayın. Vefalı olun ve vefa gösterin. Sevdiklerinize mutlaka zaman ayırın. Sizlere inanıyoruz. Sevdiğiniz işi yapın. Hayallerinizin peşinde koşun" değerlendirmesinde bulundu.

GENÇLERE ÖTV'SİZ BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONU: "ERDOĞAN AÇIKLAYACAK"

Bakan sözlerinin sonunda ilk defa bilgisayar ve cep telefonu alacak gençler için ÖTV'nin bir defalığına kaldırılması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın zamanda bilgilendirme yapacağını ve müjdeyi vereceğini söyledi.

ÖTV'SİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR FİYATLARI NE KADAR?

Vergisiz fiyatı 1.500 TL ve altında olan cep telefonlarının teslimi aşamasında yüzde 25 oranında ÖTV alınır.

Vergisiz fiyatı 1.500 TL – 3 bin TL arasında olan cep telefonlarının tesliminde yüzde 40 oranında ÖTV alınır.

Vergisiz fiyatı 3.000 TL üzerindeki cep telefonlarının tesliminde ise yüzde 50 oranında ÖTV alınır.

 

ETİKETLER:

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak , ÖTV , VERGİSİZ TELEFON

Erdem NoyanErdem Noyan