SİYASET
Giriş Tarihi : 04-04-2023 15:42   Güncelleme : 04-04-2023 15:54

Türk Siyasetinin Yıldız İsimlerinden Kayalar Yeni Partiye Katılıyor

Türk siyasetinin onurlu ve dürüst isimlerinden Tarım Orman Köy İşleri ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar’ın siyasi tercihi netleşti. Kayalar, yarın TBMM Grup toplantısında düzenlenecek törenle İyi Partiye Katılıyor.

Türk Siyasetinin Yıldız İsimlerinden Kayalar  Yeni Partiye Katılıyor

Nihat Alparslan

Özal'lı yılların  en önemli  görev adamı  siyasi yaşamı boyunca dürüst duruşuyla yaptığı görevlerde alnının akıyla çıkan , Lütfullah Kayalar’ın siyasi tercihi netleşti. Kayalar, yarın düzenlenecek törenle yeni partisine geçecek.

Yozgat siyasetinin başarılı ve önemli isimlerinden Lütfullah Kayalar, 5 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek törenle İYİ Parti saflarına geçecek. Genel Başkan Meral Akşener, Kayalar’n rozetini takacak.

Türk siyasetinin eskimeyen yüzlerinden olan ve Yozgatlı’nın uzun süredir siyasette görmek istediği isimlerden olan Lütfullah Kayalar, Anavatan Partisi’nde başladığı siyasette 5 dönem milletvekilliği, 2 dönem bakanlık yaptı..

Lütfullah Kayalar kimdir?

1952 yılında Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokulu Namık Kemal İlkokulunda, ortaokulu Yozgat Merkez Ortaokulunda, liseyi Ankara Aydınlık Evler Lisesini bitirdi. Kısa bir süre ODTÜ’ye devam ettikten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir. Yozgat ve Ankara'da avukatlık yaptı. Aynı zamanda sporla da ilgilenerek Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığı da yaptı.

Erdem NoyanErdem Noyan