SİYASET
Giriş Tarihi : 03-02-2024 10:26   Güncelleme : 04-02-2024 11:32

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Tamer Mandalinci kimdir?

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci adı Parti Meclisi’ne (PM) gönderildi. Toplantıda adı geçen Tamer Mandalinci’nin hayatı merak ediliyor.

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Tamer Mandalinci kimdir?

 

CHP’nin Bodrum Belediye Başkan adayı için MYK toplantısında Tamer Mandalinci ismi PM’ye gönderildi.

Tamer Mandalinci 1994 yılında doğdu.

İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Turgutreis ve Bodrum’da tamamladı. 2013 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde lisans eğitimime başladı. 2016 yılında Yurt Dışı Eğitim Programı ile gittiği Amerika’da, hem eğitimini sürdürdü hem de yabancı dilini geliştirdi.

2018 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun olduktan sonra Bodrum’a dönerek, serbest mimarlık faaliyetlerine başladı. 2019 yılında yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bodrum Belediye Meclis Üyesi oldu. 25 yaşında seçildiği bu görev ile, Bodrum Belediye Meclisi’ne seçilen en genç Meclis Üyesi ünvanını aldı. Meclis üyeliği süresince 2019 Yılından bu yana Bodrum Belediyesi’nin çeşitli ihtisas komisyonlarında görev aldı, Bodrum Belediyesi Belediye Başkan Vekililiği görevlerinde bulundu.

2021 yılından beri mimar Sezil Tamer Mandalinci ile evli olan Tamer Mandalinci, iyi derecede İngilizce biliyor.

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN