SİYASET
Giriş Tarihi : 05-11-2023 17:41

Erdoğan'dan Gazze açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından Filistin’de yaşanan katliam için bir paylaşımda bulundu.

Erdoğan'dan Gazze açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Merkez Kentsel Dönüşümü, Isırlık Tabiat Parkı, Müyesser Kart Huzurevi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Törenin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Erdoğan, "Gazze’deki kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve tek başlarına bırakmıyoruz, bırakmayacağız" dedi.

"KATLİAMLARIN DURDURULMASI BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Erdoğan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Şundan emin olunuz ki biz Filistin meselesinde, Gazze’de yaşananlar konusunda görünenden çok daha fazlasını yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz.

Gazze’deki kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve tek başlarına bırakmıyoruz, bırakmayacağız. Filistinli kardeşlerimizin İsrail zulmünden kurtarılması, Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde işlenen katliamların durdurulması bizim boynumuzun borcudur.

"İNSANİ VAZİFEMİZ"

Filistin topraklarının dört bir yanında çocukları, anneleri, masumları öldüren katillerin, mazlumların malını çalan hırsızların yakasına yapışmak insani vazifemizdir.

Bu ahlaksız, vicdansız, alçakça katliamı yapanları destekleyenlerin yüzlerine gördüğümüz her yerde suçlarını haykırmak da tarihe karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir.

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı içinde barındıran Kudüs-ü Şerif’in, diğer inançların mensuplarının da haklarını gözetecek şekilde mahremiyetini korumak, manevi görevlerimiz arasındadır."

Erdem NoyanErdem Noyan