SİYASET
Giriş Tarihi : 19-02-2024 06:19

CHP yerel seçim adaylarını tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte belediye başkan adaylarını tanıttı

CHP yerel seçim adaylarını tanıttı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ankara Spor Salonu'nda büyük bir etkinliğe imza atarak belediye başkan adaylarını tanıttı. Salon, CHP'nin kampanya sloganları olan 'İşimiz gücümüz Türkiye' ve 'Gücümüzü milletinizden güvenimizi yaptığımız işten alıyoruz' pankartları ile donatıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kadın Belediye Başkanları İle Birlikte Salona Giriş Yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, salona kadın belediye başkanları ile birlikte giriş yaparak tribünleri selamladı. Zülfü Livaneli'nin 'Merhaba' şarkısı eşliğinde salonu selamlaması etkileyici anlar oluşturdu.

Özel 30’u büyükşehir, 51’i il olmak üzere belediye başkan adaylarını partilileri selamlamak üzere tek tek sahneye çağırdı. Tanıtım toplantısına Özgür Özel'in yanı sıra eski genel başkanlar Hikmet Çetin ile Murat Karayalçın, 81 il belediye başkan adayları ve 81 il ve ilçe teşkilatları katıldı.

CHP'nin Belediye Bildirgesi Tanıtıldı

Özel, CHP'nin kalkınma, refah, dayanışma odaklı belediyeciliğini önceleyen, 105 sayfadan oluşan 3 bölümden 15 alt başlıktan oluşan belediye bildirgesini detaylarıyla tanıttı.

Aday Belirleme Süreci

Özgür Özel, aday belirleme sürecini şu sözlerle anlattı:

'11 Parti Meclisi (PM) toplantısı yaptık. Neredeyse kurultaydan bugüne kadar her hafta bir PM toplantısı yaptık. Toplamda bin 127 aday belirledik. Belediye başkanlıkları için 100 kadın adayımız, 2019’a göre tam iki katına çıkmış kadın aday sayımız var. Bu, CHP ve Türkiye için önemli bir adımdır ama asla yeterli değildir. Onların detaylı raporlarını aldık. 3 bin anket yaptırdık ve sonuçta 339 bin tekil anket sonucuyla adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik. Mevcut belediye başkanlarımız hakkında memnuniyet anketleri; anketlerin olumlu olması durumunda adaylığa devam sürecini gerçekleştirdik. Ardından aday değişikliği olan yerlerde 1, 2, 3, hatta bazı özel durumlarda 5 ankete kadar sahadan veri toplamayı, seçmenin beklentilerini ve taleplerini okumayı tercih ettik. Sonunda adaylarımız var. 

Aday adayı olan 16 bin başvurudan 3 bin 500'ün üzerindeki başvuru, doğrudan belediye başkanlığı içindi. Son günlerde bazı televizyonlarda, gazetelerin manşetinde, ilk sayfasında 3, 5 ve 10 memnuniyetsiz arkadaşımızın partiden ayrıldığını ya da başka taraflardan aday olmak istediklerini ve eleştirel açıklamalarını görüyoruz. Hepsine sonuna kadar saygı duyuyorum. Hiç kötü bir söz söylemeyeceğim ama esas mesele, benim gönlümde manşet olan, altyazılardan geçen ve benim gönlümün kahramanları; kendisi aday olmadığı günün ertesi sabahı adaya telefon açıp, ‘çok istedim, olmadı, sizi belirlediler, ben çalışmaya hazırım’ dediğinde daha adayın kahvaltısını yapmadığı aday adayı arkadaşının telefonuyla güne başlayanlar var. Kendisi için giydirdiği aracı aday olan arkadaşına teklif edenler var. Kampanyanın koordinasyonunu üstlenenler var. Kampanya için kendisine ayırdığı bütçeyi ilçe başkanına teslim edenler var. 3-5 kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseyle tartışmayan, adayımızın arkasında duran ve partinin başarısını kendi başarısı sayanlar var.'

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN