SİYASET
Giriş Tarihi : 12-12-2023 16:32

Soylu'nun Bakanlığı dönemi ve Sonrası

Samsun'da kamuoyu geçtiğimiz hafta Cuma günü Süleyman Soylu'nun da katıldığı Bafra İlçesi'ndeki yengesinin cenazesini konuşuyor. İçişleri Bakanlığı döneminde Soylu'nun Samsun'da kayınpederinin cenazesine bakanlar da dahil tüm bürokratlar katılırken, önceki gün yengesinin cenazesinde adeta yanlız kaldı.

Soylu'nun Bakanlığı dönemi ve Sonrası

olduğu İçişleri Bakanlığı görevinden alınmasından sonra, kendisinden herkesin uzak durmak için gayret sarfettiği görüldü. Eşi Samsun Bafralı olan Soylu'nun sık aralıklarla cenaze sebebiyle Bafra İlçesi'ne geldiği biliniyor. Bakanlığı döneminde kayınpederi, dayısı ve kuzeninin cenazesi için farklı zamanlarda Samsun'a gelen Soylu'nun o dönemki cenazelerine, bakanlar, siyasetçiler ve bürokratların yoğun ilgi gösterdiği biliniyor. Soylu'ya yeni kabinede bakanlık görevi verilmemesi üzerine İstanbul Milletvekili oldu. Bakanlıktan alınmasının ardından, önceki gün Samsun'da dayısının eşinin cenazesine katılan Soylu, cenazede adeta yalnız bırakıldı.

SÜLEYMAN SOYLU'NUN BAKANLIĞI DÖNEMİNDEKİ CENAZESİ

Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevini yürütürken 12 Temmuz 2020 Pazar günü kayınpederi Metin Dinç vefat etti. Samsun’un Bafra İlçesi'nde düzenlenen cenaze merasimine katılan Soylu’yu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, AK Parti Samsun milletvekilleri, protokol üyeleri, STÖ temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yalnız bırakmadı.

SÜLEYMAN SOYLU'NUN BAKANLIKTAN SONRAKİ CENAZESİ

Soylu'nun bakanlığı döneminde Samsun'un Bafra İlçesi'ndeki akraba cenazelerine yoğun katılım gerçekleşirken, geçtiğimiz hafta Cuma günü vefat eden dayısının eşi Havva Reis’in cenaze merasimine yalnızca, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse ile az sayıda vatandaşın katıldığı görüldü.

 

Kaynak:Etikhaber

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN