SİYASET
Giriş Tarihi : 12-04-2023 19:08   Güncelleme : 12-04-2023 22:16

Mecliste torpil ve çifte standart bitmiyor

Mecliste torpil ve çifte standart bitmiyor

KULİS HABER
Ülkenin göz bebeği olarak bilinen Türkiye Büyük Millet Meclisinde liyakat gözetilmeksizin makama gelenler ve personel arasında çoklu standart uygulamalar bitmek bilmiyor. 

Meclisin ana kolonlarından biri sayılan Ses Teknisyenleri servisinin sorunları yıllardır çözüm bekliyor. Bu birim meclis genel kurulundan komisyon odalarına, grup toplantı salonlarından, komisyon gezilerine, Anayasa Mahkemesi, Yüce Divana kadar uzanan görev alanlarında ki konuşmaları kayıt altına alıyor. Geniş ve önemli görev alanlarına rağmen üvey evlat muamelesi görüyorlar.  Milletvekilleri gibi her bir ses teknisyeni yemin ederek göreve başlıyor. Bu birime kısaca meclisin kara kutusu diyebiliriz. Konuşmaları kayıt altına alan bu birimin sorunlarının başında eleman azlığı geliyor. Mecliste ki diğer birimlere nazaran çok çok düşük ücret alıyorlar. Aynı işi yapmalarına rağmen genel kurul ses teknisyenleri ile aralarında ek gösterge farkı, mesai saatlerindeki düzensizlikler ve iş sağlığı sorunları birim çalışanlarında stres ve sıkıntıya neden oluyor. Çalışanlar bir an önce sorunlarının meclis yönetimi tarafından çözüme ulaştırılmasını istiyor.
ÇİFTE STANDART UYGULAMALAR
Seçimlere bir ay kala mecliste torpilli atamalar tüm hızıyla sürüyor. Meclis yönetimi tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz günlerde ''görevde yükselme sınavı'' yapılmasına rağmen, meclis lokantalarında 4B kadrosunda görev yapan 6 kişiye sınavsız genel idare "şef garson" kadrosu verilmesi meclis çalışanları tarafından tepkiyle karşılandı. 
Daha önce TBMM resmi sitesinde kadro ve ünvanlar yer alırken konuyla ilgili haberlerin çıkmasından sonra bu düzenlemeye son verildi. Bu uygulamaya geçilmesinin nedeni olarak yoğun şekilde torpilli atamalar yapılması ve bu atamaların görülmemesi için yapıldığı ileri sürüldü.
Yine 4B statüsünden kadroya geçen kişilere mezun oldukları bölümlere uygun kadrolar verilirken, yıllardır çalışan personele ise mezun oldukları  bölümlerle ilgili kadrolara geçmeleri için sınava tabi tutulması yapıla çifte standardı bir kez daha ortaya koyuyor. 
Öte yandan yurt dışı dil eğitimine gönderilen personel arasında kıdem esası göz ardı edilerek, daha kıdemsiz olanların gönderilmesi bir başka kayırmacılığı ortaya koyuyor.
BANKAMATİK YÖNETİCİLER
Meclis çalışanları arasında ise: Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "Ben gittikten sonra da hayırla anılmak isterim" sözlerine rağmen, sınavsız kadro verme, torpilli atamalar, şahsa ait kadrolar, astronomik maaş alan bankamatik yöneticileri,  diğer tarafta yoksulluk sınırının çok altında maaşla geçinmeye çalışan personel arasında iş barışını ve huzuru bozduğu dile getiriliyor.

Erdem NoyanErdem Noyan