SİYASET
Giriş Tarihi : 09-04-2023 09:05   Güncelleme : 09-04-2023 09:13

Mansur Yavaş'tan dikkat çeken açıklamalar: Seçim tahminini paylaştı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Seçimi kazanmak konusunda iddialı olduğunu söyleyen Yavaş "Bence ilk turda bitecek" dedi.

Mansur Yavaş'tan dikkat çeken açıklamalar: Seçim tahminini paylaştı

Mansur Yavaş, tv100 ekranlarında yayınlanan programda, Uğur Dündar ve Mine Özbek'in konuğu oldu. Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"OKULLARIN İHTİYACA GÖRE AÇILMASI LAZIM"

"Gençliğimizde üniversiteyi kazanan birisi bilirdi ki üniversite biter bitmez işe girecek. Şu an böyle bir imkan yok. Şu açıdan da kayıp var, bu kadar genç nesil heba ediliyor. Birikimlerini, üretim güçlerini yansıtamıyorlar. Almanya bizden işçi istiyor. Neden? Nüfusu yaşlandı. Bizde de genç bolluğu var. Bunlar çözülmez şeyler değil. Bir an evvel ülkenin ihtiyaçlarına göre okulların açılması lazım."

'80 LİRAYA YAPILAN ASFALTI 25 LİRAYA YAPTIK'

Belediyenin 11-12 milyar TL borcu vardı, biz gelmeden. Biz geçmiş döneme ait 4.5 milyar TL borç ödedik. Şu anda biz internetten açık ihaleler yapmak suretiyle büyük tasarruflar yaptık. 2015 yılında 80 liraya yapılan asfaltı biz 2019'dan sonra 25 liraya yaptık. Bunları kuruşu kuruşuna gösterdik. Biz yalan söylüyorsak birisinin mahkemeye vermesi lazım. Bütün ihalelerimiz açık olduğu için kırım oluyor. Hem borç ödüyorsunuz, hem de yatırım yapıyorsunuz.

"SEÇİM İLK TURDA BİTECEK"

"Ben Altılı Masa'nın çok güzel işler yapacağını düşünüyorum. Seçimi kazanma konusunda iddialıyım. Bence birinci turda bitecek. Hükümet, doğal gaz yardımı yapacağını söyledi, yapılamadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi iki yıldır 200 bin aileye üç ay süreyle doğal gaz veriyor. Sosyal yardım alan ailelerde iyi beslenememekten dolayı çocukların gelişiminde problemler var. 200 bin aileye her ay birer kilo et parası yatırıyoruz. 16 bin ailenin servis ücretini ödüyoruz. Şu ana kadar 1 kuruş israfımız olmadığı için, kaynaklarımızı halkın temel ihtiyaçlarına harcıyoruz."

"UCUZ ET SATIYORUZ KUYRUK OLUYOR"

"Şu anda emeklilerin durumunu görmek lazım. Biz ucuz et de satıyoruz. Kuyruk oluyor, kuyruğa girenler de emekliler. Bir metro, büyük bir kavşak projesini yapmayabilirsiniz. Zaten yok, yoku fark etmezler. Onun yerine insanlara harcayabilirsiniz. İnsanlar kuru soğanı bile bulamaz hale geldi. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceği bir durumda bu tür destekleri ben önemli görüyorum. Temel bakış açımız şu, önceliğimiz bu, çocuğun yatağa aç girmemesi, eğitimden mahrum kalmaması."

 

Erdem NoyanErdem Noyan