GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2023 20:46   Güncelleme : 12-02-2023 20:49

Kılıçdaroğlu'ndan tepki: Bol miktarda imar affı çıkarıldı

Hatay'da açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Son 10 aya bakın neredeyse bütün kanallarda deprem uzmanlarının yakardığını görürsünüz. Ne yapıldı? Bol miktarda imar affı çıkarıldı." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan tepki: Bol miktarda imar affı çıkarıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem felaketinin yaşandığı Hatay'da açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'KURTARILMASI GEREKEN HAYATLAR KURTARILAMADI'
''Bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bazı şeyleri açık ve net konuşmak lazım, genel başkan olduktan sonra en fazla kullandığım sözcük liyakat'tı. 22,5 yıl devlette çalıştım. Liyakat devlet yönetiminde ne kadar önemli olduğunu her gittiğimde söyledim.

Kurtarılması gereken hayatlar kurtarılamadı. Devlet nefes almazsa sorunları çözemez. Devletin nefes alması demek bürokrasiye kulak vermesi demektir. Önlem alınması gerekirken alınmadı, talimatlar yerine getirilmedi. Devletimiz büyük devletimiz güçlü evet ama o güçlü devletin nefes alması lazım. Bir yerden talimat gelmeden hareket etmezseniz devlette çürüme başlar. Erdem de, fazilet de, ahlak da yok olur.

'YEDİĞİNİZ EKMEĞİN FİYATINI BELİRLEYEN SİYASETTİR'
'Bunları bu ortamda dile getirmek doğru değil' diyenler oldu. Yediğiniz ekmeğin fiyatını belirleyen, bindiğiniz otobüsün fiyatını belirleyen siyasettir. Halk sorun yaşıyor ve halk gelip benim yakama yapışıyorsa ben bunu dillendirmek zorundayım. Dillendirmeyeceksem o zaman neden siyaset yapıyorum?

'BOL MİKTARDA İMAR AFFI ÇIKARILDI'
Siz baskı yapar, tehditler savurursanız onun adı siyaset değildir. Siyaset aynı zamanda geleceği görmek demektir. Son 10 aya bakın neredeyse bütün kanallarda deprem uzmanlarının yakardığını görürsünüz. Ne yapıldı? Bol miktarda imar affı çıkarıldı. İnsanların oturdukları konutu insanlara mezar ettiler bir de üstüne para aldılar. Bu mu siyaset allah aşkına?

İnsanların evlerinde rahat oturmalarını sağlamak siyasetin konusu değil midir? Ev kaçak, depreme dayanıksız üstüne bir de para alıyorsunuz. Yıkılıyor mezar oluyor. Böyle bir yönetim olamaz. Gidin depremde yıkılanlara bakın, kolonlar kesilmiş. Sormak lazım neredeler?

'DEPREMZEDELERİ 5 YILDIZLI OTELLERDE AĞIRLAYIN'
Üniversite öğrencilerinden ne istiyorsunuz? Zaten pandemide eğitimden uzak kaldılar. Depremzedelere açıyorsan Antalya'ya bak İzmir'e bak 5 yıldızlı oteller var oraları açın. Depremzedeleri orada ağırlayın.'

 

 

Erdem NoyanErdem Noyan