KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 17-06-2023 16:46   Güncelleme : 17-06-2023 16:52

Rakovec, “Festival, Antalya ve Türkiye ile tanışmama vesile oldu”

Slovenya’nın iyi korunmuş ortaçağ şehirlerinden Kranj’ın Belediye Başkanı Matjaz Rakovec, 2021’de katıldığı Kaleiçi Oldtown Festivali’nin ardından turist olarak Antalya’ya geldiğini söyledi. dedi.

Rakovec, “Festival, Antalya ve Türkiye ile tanışmama vesile oldu”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2021’de Kaleiçi Oldtown Festivali’ne katılan Slovenya’nın üçüncü büyük şehri Kranj’ın Belediye Başkanı Matjaz Rakovec’in davetiyle ‘Kranj Uluslararası Bağlantı Günü’ne katıldı. Ülkenin iyi korunmuş orta çağ kentlerinden olan Kranj’da Başkan Uysal, sürdürülebilirlik ve akıllı şehir uygulamalarının sunulduğu “Yeşil Düşün, Sürdürülebilir Ol” konferansında bir sunum yaptı.Nobel Barış Ödüllü klimatolog Lucka Kajfez Bogataj’ın da konuşmacı olduğu konferansta Başkan UysalÇevreci Komşu Kart projesi, bu yıl 8’incisi düzenlenecek Kaleiçi Oldtown Festivali ve belediyenin sürdürülebilir yeşil politikaları üzerine sunum yaptı.Başkan UysalKranj Uluslararası Bağlantı Günü’nde ev sahibi şehir belediye başkanına Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nce yapılan bir Kaleiçi evi çalışması hediye etti. Rakovec, 2021’de Kaleiçi Oldtown Festivali’ne belediye başkanı olarak katıldığını belirterek, “Festival, Antalya ve Türkiye ile tanışmama vesile oldu. Geçtiğimiz yıl tatilimi Antalya’da geçirmeye karar verdim.

 

 

Şehrinizin ve özellikle Kaleiçi’ne tanıtımında çok önemli rol oynayan bu festivale katılmaktan onur duymuştum. Bu yıl ki festivale de Kranj şehrini temsilen bir heyet katılacak” diye konuştu.Muratpaşa Belediyesi, bu yıl 8’incisini düzenleyeceği Kaleiçi Oldtown Festivali12-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Festival, 8 yıl içinde Kaleiçi gibi yaşayan antik kentlere sahip şehirler arasında bir ağa dönüştü. Festival, yeni kardeş şehirler ortaya çıkarırken Antalya’ya yeni turizm pazarları da oluşturdu.Slovenya Kranj’ın ardından İtalya’dan Gradara ve SicilyaHindistan’dan KaraçiSlovakya’dan Levoca’dan turistler de festival dışında kente geldi.

 

Erdem NoyanErdem Noyan