KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 04-08-2023 13:12   Güncelleme : 04-08-2023 13:14

Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği başladı

Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği başladı

Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği başladı

Atakum Belediyesi’nin Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) iş birliği ile düzenlediği Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği, düzenlenen görkemli bir törenle başladı.

Atakum Belediyesi ve Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) iş birliği ile düzenlenen ‘Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği’, Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış kokteyli ile başladı. 10 farklı ülkenin dans toplulukların bir araya geldiği organizasyon, ilk gününde vatandaşlardan büyük ilgi gördü.  

Ekipler, Türkçe şarkılar ve türküler eşliğinde Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi önünde ilk gösterilerini gerçekleştirdiler. Halay çekip, yöresel danslar oynayan dansçılar, renkli görüntüler oluşturdular. Gürcistan, Kuzey Osetya, Azerbaycan, Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova, İran, Romanya halk dansı toplulukları ile Atakum Halk Dansları ekibi hafta boyunca danslarını ve müziklerini sanatseverlerle buluşturacak.

Festivalin dünyada savaş rüzgârları eserken son derece anlamlı olduğuna dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Barışa en çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemde; barışın en güçlü dili olan Halk Dansları Festivali’ni ilk adım kentinde yapıyoruz. Folklor ve halk dansları, yüzlerce yıl üzerinde yaşayan insanlarla, o toprakların kültürel birikimidir. İçinde gelenekler, görenekler, dayanışma ve barış vardır. Savaş sonradan meydana çıktı. Folklorun oluştuğu yıllarda insanlığa hakim olan barış ve sevgi dilliydi. Bu etkinlikle, barışın sesini tüm dünyaya Atakum’dan duyurmak istiyoruz. Bir hafta boyunca Anadolu’dan kardeşliği yükselteceğiz. Tüm dünyaya kardeşliğin sesiyle hitap edeceğiz” ifadelerini kullandı.         

DÖRT GÜN SÜRECEK

Festival programında 3 Ağustos Perşembe günü Körfez Kaffa Kafe önünde, 4 Ağustos Cuma günü Marin Otel/Restaurant önünde ve 5 Ağustos Cumartesi günü Yeşilyurt AVM önünde 19.00-20.00 saatleri arasında düzenlenecek nokta gösterileri; Atakum Sahili’nde dans ve müzik rüzgârları estirecek. Kent Meydanı, dört gün boyunca saat 21.00’den itibaren farklı kültürlerin danslarının ve müziklerinin yer aldığı Uluslararası Halk Dansları gösterileri ile renklenecek. Seyircileri, 5 Ağustos Cumartesi günü yerel müzik topluluğu Grup Zehmeri’nin konserinin de yer aldığı dolu dolu bir program bekliyor. Festival; 6 Ağustos Pazar günü, Uluslararası Halk Topluluklarının uğurlama töreninin ardından sona erecek.

Erdem NoyanErdem Noyan