Erdem NOYAN
GURUR VERİCİ BESTECİ ÜLKEMİZİ TANITIYOR
Bir Türk Bestecisinin onur duyulacak büyük başarısı. Son yıllarda giderek artan Türk insanının dünya sahnelerindeki başarılarına bir yenisi daha eklendi. Can Atilla isimli bir Türk Bestecisi, Dünya’ya Ülkemizi tanıtmaya devam ediyor.
Sevgili okuyucular bu gün yazımı, yazdığı eserlerle Dünya’ca tanınan bestecimiz Can Atilla’ya ayırdım, inanıyorum ki bu duygumu sizlerde okuyunca paylaşacaksınız, gerçek den besteci Can Atilla bizlerin kıvanç duyacağı sanat eserlerine imza atmaya devam ediyor.
Düşünün, İngiltere ana Kraliçesi Elizabeth ve Prens Edward’ ın huzurunda kaç sanatçıya nasip olur konser vermek, evet onlarda insan, tabi ki uluslararası birçok sanatçı ve müzisyen Kraliçe’nin huzuruna çıkıp sanatını icra etmiş olabilir, ancak bir Türk sanatçısı kendisinin bestelediği eserle İngiltere Kraliçesi ve Prensine hem de onların huzurunda bir konser vermiştir. İş de bu nedenle bu sanatçı çok önemli bir görev yapmıştır ve o nedenle dünyaca kabul görmüş bu sanatçıyı bugün köşeme taşıdım.
Can Atilla bunla da kalmamış, bu güne kadar 25 albüm bestelemiş ve bu besteler dünyaca ünlü Plak şirketleri tarafından dünya ya tanıtılmıştır. Plak şirketleri dışında Can Atilla’nın bestelediği,57 Alay Gelibolu Senfonisi, İngiliz Kraliyet Orkestrası, Filarmoni Orkestrası ve Moskova Senfoni Orkestraları tarafından seslendirilmiş dir.
Evet sevgili okuyucular, gerçekten çok değerli bir sanatçıya sahibiz, kendisi Ankara Hacettepe Üniversitesinden mezun, çocukluğundan beri kendisini sanata adamış ve genç yaşlarında yaptığı besteler ve çalışmalarla Ülkemizde olduğu kadar Dünya’da da aranan besteci olmuştur.
Özellikle kahramanlıklarımıza konu olmuş, olayları da eser haline getirerek, Türk halkının damarlarına hitap etmiş dir. Kolay değil bugüne kadar 25 albüm yapmış bir sanatçı Can Atilla. Gene pek sanatçıya nasip olmayan ödüllerde kazanmış.
Bestelediği 57 Alay Gelibolu Senfonisi, Mevlana 800.yıl Oratoryosu, Mevlana dan çağrı Balesi, Pri Reis Balesi, Kerbela sahne eseri, Göbekli Tepe Operası,1453- Sultanlar aşkına, Aşk-ı Hürrem, Fatih Aşkına ve İmparatorluk gibi eserlerinden bazıları ödüller kazandırdı. Can Atilla’nın yazdığı, 57. Alay Gelibolu Senfonisi ise, ‘’ en iyi klasik müzik albümü ‘’ dalında Grammy ‘e aday gösterildi.
Daha bitmedi Sevgili okuyucular, bu başarılı Türk Bestecisi’ nin İngiltere Kraliçesi Elizabeth ve Prens Edward’ın huzuruna çıkması dışında eserleri Dünyaca ünlü Plak Şirketleri tarafından da dünya ya tanıtıldı. Mesela ünlü Plak şirketi Sony, ünlü bestecinin,1453-Sultanlar aşkına, Aşk-ı Hürrem ,Fatih aşkına ve İmparatorluk gibi eserlerini 200 bin CD’ye basarak dünya’ ya tanıttı.
Can Atilla bunla da kalmamış, başka başarılı eserlere de imzasını atmıştır. Mesela bu eserler arasında İstanbul’un fethi, Fatih dönemi, Kanuni dönemi, Hürrem Sultan ,Barbaros Pri Reis gibi eserler bulunuyor.
TBMM ŞÖLÖNE HAZIRLANIYOR.
Sevgili okuyucular, ünlü besteci Can Atilla, bir başka başarıya daha imza atmaya hazırlanıyor. Ancak bu başarı öyle böyle bir başarı olamayacak, Can Atilla, TBMM’nin açılışının ve İstiklal marşımızın kabulünün 100. yılı nedeniyle bir senfoni konseri verme hazırlığı içinde.
Sanat ve Sanatçı dostu olan TBMM başkanı Mustafa Şentop’ un, Meclisin kuruluşu ve İstiklal Marşımızın kabulünü 100 yılı nedeniyle meclisi bir şölene hazırlıyor. Bu amaçla ünlü sanatçımız Can Atilla’dan, Meclisin kuruluşunun 100 yılı nedeniyle bir senfoni konseri verilmesi istendi. Atilla bu amaçla aylar süren bir çalışma sonunda Gazi Meclis’in kuruluş senfonisini hazırladı.
Meclis Başkanı Şentop’ un onayını bekleyen proje ile şayet yetişirse, özel hazırlanan senfoni konseri ünlü orkestralar eşliğinde Meclisin önündeki Tören meydanında seslendirilecek. Baş da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm protokol erkanının da bu konseri izlemesi bekleniyor.
Meclis başkanı Mustafa Şentop’un titizlikle hazırladığı ,‘’ Meclis’in 100 yıl senfoni ‘’ gösterisi bir şov niteliğinde olacak. İlk kez Meclis önündeki merdivenler ve tören meydanında yapılacak ,senfoni gösterisi, aynı anda TV’ler tarafından da canlı olarak yayınlanacak. Böylece Meclis’in 100 yıl kuruluşu ve İstiklal Marşımızın kabulünün 100 yılı törenleri Meclis’ de böyle görkemli kutlanacak.
Bu başarılı sanat gösterisinin öncü mimarı ve Sanatçı dostu olan Meclis başkanı Mustafa Şentop’u, Meclis’in kuruluşunun 100 yılı nedeniyle hazırlamayı düşündüğü, bu muhteşem senfoni gösterisi için canı gönülden kutluyorum.
İş de böyle sevgili okuyucular, birçok esere imza atmış başarılı sanatçımız Can Atilla’nın dünyada’ ki başarılarının yanında bu yıl Meclisimizin kuruluşunun 100 ve İstiklal Marşımızın kabulünün 100 yılı nedeniyle hazırladığı ,senfoni konserleri inanıyorum ki ülkemize olduğu kadar Dünya’da da ses getirecek.