DÜNYA
Giriş Tarihi : 06-09-2022 10:57   Güncelleme : 06-09-2022 12:10

Erdoğan'dan doğal gaz açıklaması: Sıkıntımız yok

Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaz sıkıntısı ile ilgili gelen sorulara yanıt verdi.

Erdoğan'dan doğal gaz açıklaması: Sıkıntımız yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Balkanların istikrarını destekleyen politika izliyoruz. Hırvatistan son yıllarda firmalarımızın ilgisinin arttığı ülkeler arasında yer alıyor. Ziyaretim vesilesiyle cami ve İslam kültür merkezinin açılışını da yapacağız. Balkan turunun hayırlı olmasını Rabb'imden niyaz ediyorum. 

YUNANİSTAN'IN TACİZLERİ

Savunma Bakanlığımız gerek NATO Genel Sekreteri ile gerek diğer temsilcilerle görüşmeleri sürdürüyor. Bu kilit atma konusunda hassasiyetimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan bunun farkında ve kendilerine çeki düzen verme durumuna girmiş bulunmaktalar. Oraya yönelik açıklamalarım bundan sonraki süreçte de Yunanistan Türkiye ile nasıl bir ilişki içerisinde olacağının herhalde kararını verecektir. Bir gece ansızın gidebiliriz!

AVRUPA'NIN DOĞAL GAZ SIKINTISI

Bizim doğalgaz noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Avrupa ektiğini biçiyor, Sayın Putin'e karşı Avrupa'nın tutumu ve yaptırımları tabi ki Putin'i bu noktaya getirmiştir. Putin'de elindeki tüm imkanlarını ve silahlarını kullanmaktadır. Avrupa bu kışı ciddi sıkıntılarla geçirecektir, bizim böyle bir sıkıntımız yok. 

 

 

Erdem NoyanErdem Noyan