GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2023 12:39

64 kentte turuncu ve sarı alarm! AFAD uyardı

Türkiye genelinde hafta sonu sağanak, fırtına ve kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9'u turuncu, 55'i sarı kodlu olmak üzere 64 kente uyarıda bulundu. Yurt genelinde sıcaklıklar düşerken, İstanbul için kar alarmı verildi.

64 kentte turuncu ve sarı alarm! AFAD uyardı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yarın 44 il için “turuncu”, 20 il için “sarı” meteorolojik uyarı yapıldığını bildirdi.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

64 KENTTE UYARI

Açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgiler ve yapılan değerlendirmelere göre, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak’ın aralarında bulunduğu 44 il için “turuncu” meteorolojik uyarı yapıldı.



Ayrıca Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak’ın aralarında yer aldığı 20 il için de “sarı” meteorolojik uyarı verildi.

Uyarı verilen illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirmeler yapıldığı belirtilen açıklamada, ekiplerin teyakkuz halinde olduğu bildirildi.

Açıklamada, çatı uçması, ağaç direk devrilmesi, soba baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması hatırlatıldı.

 

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN