GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-01-2024 08:40

Şube müdürleri artık bunu yapamaz

DenizBank, tüm şube müdürlerinin araçlarına GPS (araç takip cihazı) takma kararı aldı. İstanbul Levent Şubesi müdürü Seçil Erzan, “yüksek faizli fon” iddiasıyla futbolcu ve iş insanlarından milyonlarca dolar aldığıyla ilgili dava açılmıştı.

 Şube müdürleri artık bunu yapamaz

 DenizBank, şube müdürlerinin araçlarına GPS (araç takip cihazı) takma kararı aldı. Denizbank’taki “yüksek faizli fon” iddiasıyla yapılan dolandırıcılık olayı mağdurlarım şikayetiyle ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Seçil Erzan tutuklandı

Olayın ortaya çıkmasından sonra banka yönetimi tarafından Seçil Erzan’a ulaşılamadığı soruşturma dosyasına giren ifadelere yansıdı.

Çorlu'da ortaya çıktı

Seçil Erzan, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki evinde ortaya çıktı.

Odatv, Seçil Erzan’ın gözaltına alındığı güne ilişkin tutanakları yayınladı.

Habere göre, DenizBank'ın Seçil Erzan'ı korumak üzere evinin yakınlarında görevlendirdiği korumalar polis takibine takıldı. Polis, korumalara bir takım sorular sordu. Korumalar, Seçil Erzan'ın güvenliği için banka tarafından görevlendirildiklerini söyledi. Bu ifadeler polis tutanağına yansıdı.

İddianamede kamuoyunun yakından tanıdığı isimler yer alıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor.

İddianamede, müşteki Çeviker'e para karşılığında yazılı evrak verildiği ancak daha sonra Çeviker'in Erzan'a ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından araştırma yapıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor.

Sanık Erzan'ın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon bulunduğunu ve yine kamuoyunda tanınan Fatih Terim, Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği anlatılan iddianamede, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği belirtiliyor.

İddianamede, Erzan'ın, müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturarak, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atıp müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydediliyor.

Sanık Erzan hakkında istenen ceza 252 yıla yükseldi

Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi istenen ana iddianamenin ardından hazırlanan yeni iddianameyle Erzan hakkında istenen hapis cezası da yükseldi. Erzan'ın 77 yıldan 252 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

İddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması isteniyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4'ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım'da hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti.

KAYNAK: Odatv.com

 

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN