SİYASET
Giriş Tarihi : 04-01-2024 16:51

CHP'de büyük kavga! Özgür Özel itiraz etti,

CHP'de Genel Başkan Özgür Özel ile 'eş başkan' denilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında aday belirleme konusunda büyük kavga çıktı. CHP Parti Meclisi öncesi Ekrem İmamoğlu, telefonda Özgür Özel'e kimlerin aday gösterilmesini istediğini dikte etti. Özel de "O zaman gel koltuğa sen otur" diye karşı çıktı. Bunun üzerine İmamoğlu, Özgür Özel'in yüzüne telefonu kapattı. Bu sebeple bugünkü Parti Meclisi'nde belediye başkanı adaylarının açıklanması iptal edildi.

CHP'de büyük kavga! Özgür Özel itiraz etti,

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün belediye başkan adayları için nihai karar verilecek Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının gündemi ani bir kararla değiştirmiş ve "Bugün bizden bir belediye başkan adayı açıklaması duymayacaksınız"demişti. Özgür Özel bu kararına gerekçe olarak Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan gerilimi göstermişti. 

Ancak gazeteci Ferhat Murat'tan bomba bir kulis haberi geldi. "Bugün CHP, Parti Meclisi’nden hiç bir aday açıklanmayacak" diyen Ferhat Murat, bunun nedeninin de Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan kavga olduğunu iddia etti. İşte Sefer Murat'ın o paylaşımı....

Özel'e ekip gönderip telefon etti

- Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Milletvekilleri Veli Ağababa ve Umut Akdoğan ile birlikte Ekrem İmamoğlu’nun verdiği listenin PM’den eksiksiz biçimde geçerek adayların açıklanması için Genel Başkan Özgür Özel’e baskı kurmaya gidiyor… Ekrem İmamoğlu da görüşmeye telefonla bağlanıyor.

Ekrem İmamoğlu'nun, Özel'den 4 talebi...

- Ekrem İmamoğlu’nun talepleri;
1- İstanbul’daki tüm ilçelerinde verdiği listenin PM’den geçmesi
2-Çankaya Belediye Başkan Adayı olarak Gül Çiftçi’nin ilan edilmesi
3-İzmir’de BŞB Adayı olarak Buğra Gökçe’nin açıklanması ve Çeşme’de Ekrem İmamoğlu’nun istediği ismin açıklanması
4-Bodrum’da mevcut belediye başkanı Ahmet Aras’ın tekrar açıklanması.

Gel o zaman buraya sen otur!

- Başka isimler de var ama uzatmayalım. Bunun üzerine Özgür Özel de, Ekrem İmamoğlu’na “Gel o zaman buraya sen otur” diyor. "Ben bugün Parti Meclisi’nde kimseyi açıklamıyorum" diyor ve Ekrem İmamoğlu telefonu Özgür Özel’in yüzüne kapatıyor.

İstanbul programı da değişti

- Bugün bu nedenle PM’de açıklama olmayacak. Ekrem İmamoğlu’nun yarın ilçe adayları yapacağı tanıtım toplantısının içeriği de sadece büyükşehir adayı tanıtım toplantısına dönüşüyor.

Özgür Özel Ekrem İmamoğlu CHP beledişe başkanı aday kavga Parti Meclisi

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN