SİYASET
Giriş Tarihi : 06-07-2023 23:53   Güncelleme : 06-07-2023 23:58

Siyaset Haberleri SİYASET Meclis'te yeni grup!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ortak grup kararını basın açıklamasıyla ilan etti. Davutoğlu ile Karamollaoğlu, ilk grup toplantısını önümüzdeki hafta beraber yapacak.

Siyaset Haberleri  SİYASET Meclis'te yeni grup!

İKİ PARTİNİN VEKİLLERİ DE SAADET GRUBUNDA OLACAK

Davutoğlu, "14 Mayıs, 24 Mayıs seçimlerinden sonra siyasi hayatımızın en önemli gelişmesine şahit oluyoruz" dedi. 

Seçmenin, "Asla dağınıklığa izin vermeden güçlü alternatifleri ihtiyaç duyulduğu mesajını verdiğini" kaydeden Davutoğlu, "14 Mayıs seçimleri sonrasında ortaya çıkan karamsar tabloyu dağıtmak, yeni işbirliği imkanlarını ortaya çıkarmak ve en önemlisi de iktidarın yanlışlıkları karşısında TBMM'nin denetim gücünü artırmak üzere iki parti olarak birçok konuda karşılıklı fedakarlıklar yaparak önemli bir adım attık. Bu da Saadet-Gelecek İttifakı adı altında yeni bir çalışma yürütme kararlılığıdır" ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu, grup dilekçesi talebinin bugün TBMM'ye iletileceğini belirtti ve kurulacak grup hakkında şu bilgileri verdi:

Bir devre için Saadet Partisi grubu olarak faaliyet gösterecekler. Grup Başkanı Gelecek Partisi'nden olacak. Bütün hususlarda tam mutabakat içindeyiz. Görüş farklılıklarımız doğaldır ama Türkiye'deki atmosfer bir araya gelmeyi, işbirliği yapabilmeyi ve dağınıklığı giderecek adımları atmayı zorunlu kılıyor.

"GELECEK PARTİSİ NEZAKET GÖSTERDİ"

Seçimlerde bekledikleri sonucu elde edemediklerini vurgulayan Karamollaoğlu ise, "Biz, bir araya gelmeyi ülkemiz için bir ihtiyaç olarak gördük. Çünkü Meclis bugüne kadar dışarıda, kürsülerde dile getirdiğimiz konuların artık siyasete daha etkili olacak tarzda gündeme getirileceği bir ortamı bize bahşediyor. Bu ortamı iyi değerlendirmek için de grup kurulmasına ihtiyaç var" ifadelerini kullandı. 

Karamollaoğlu, "Grup olmadan yapılan çalışmalar çok zayıf kalıyor. Milletvekilliği yapan, iktidarda bulunan, bu tecrübeye sahip olan kardeşlerimiz; başta Sayın Davutoğlu olmak üzere bu konuyu en az bizler kadar, bizden çok daha iyi biliyorlar. Onlar da bir fedakarlıkta bulundular. Nezaket gösterdiler, bizim amblemimiz altında Meclis'te grup kurmaya müştereken karar verdik" diye konuştu.

İLK GRUP TOPLANTISINI BİRLİKTE YAPACAKLAR

Davutoğlu ile Karamollaoğlu, ilk grup toplantısını önümüzdeki hafta beraber yapacak. 

Seçimlerden sonra Saadet, Gelecek ve DEVA partileri grup kurmak için görüşmeler yapmıştı. DEVA Partisi, çatı parti altında grup kurma teklifine sıcak bakmadığı için görüşmeler olumsuz sonuçlanmıştı. 

 

ETİKETLER:

Saadet Partisi , Gelecek Partisi , Temel Karamollaoğlu

Erdem NoyanErdem Noyan