SİYASET
Giriş Tarihi : 01-07-2023 18:36   Güncelleme : 01-07-2023 18:38

'neden AK Parti'desin'

Hulki Cevizoğlu, AK Parti'den milletvekili oluşuna şaşıranlara yanıt verdi. Erdoğan'ın antiemperyalist olduğunu söyleyen Cevizoğlu: "Ben Atatürk dedikçe CHP diyorum zannetti CHP'liler. Erdoğan eylemsel olarak Atatürkçü. Ait olduğum yerdeyim" dedi.

'neden AK Parti'desin'

AK Parti’den milletvekili adayı olup İstanbul Milletvekili seçilen Hulki Cevizoğlu, siyasi tercihiyle ilgili yapılan eleştiriler üzerine konuştu. 

Sabah gazetesine konuşan Cevizoğlu, AK Parti'ye geçişiyle ilgili yapılan tartışmalar üzerine şunları söyledi: 

"Sen başka bir mahalleden geliyorsun' diye kızanlar, 'Neden AK Parti'desin' diyenler oldu. Başka mahalleden geldiğim düşüncesine katılmıyorum.O mahalleden bana, 'Sen daha çok CHP'lisin' diye bakanlar vardı ama öyle değil. Ben Atatürk dedikçe CHP diyorum zannetti CHP'liler. Ben hiç CHP demedim. Ben hep Atatürk ilkelerinden konuştum, onları savundum. Eleştirdiğim ya da desteklediğim konularda hep bu ilkeler çerçevesinde konuştum. CHP tabanı ve yönetimi bunu ben CHP'yi alkışlıyormuşum gibi algıladı ve o yüzden kızdılar. 'Sen bizdendin, neden oraya gittin?' diye bir algı oldu. Kesinlikle bir algı yanılgısı."

"Atatürk'ün ölümüyle birlikte ilkelerini öldürdüler"

CHP yönetimini eleştiren Cevizoğlu, "O zaman da CHP'yi çok eleştiriyordum, şimdi de eleştiriyorum. Atatürk ilkelerinin CHP'de olmadığını gördük. 'Atatürk'ün partisiyiz' diyorlar ama değiller. Olsa olsa kendilerini tanımlasak, 'İnönü'nün partisi' diyebiliriz. CHP'de Atatürk'ün ruhu ve ilkeleri değil, İnönü'nün ruhu, ilke ve davranış kalıpları yaşıyor. 1938'de Atatürk ün bedensel ölümüyle birlikte ilkelerini de öldürdüler. Bunu öldürenler de CHP'nin kendisi" dedi. 

"Ait olduğum yerdeyim"

AK Parti'den milletvekili oluşunu, "Ait olduğum yerdeyim" diyerek açıklayan Cevizoğlu, "Kendimi hiçbir zaman CHP'ye yakın hissetmedim. Vekil olarak Anayasa komisyonunda olmaktan mutluyum. Buna imza atacağız ve yeni anayasada bizim de tuzumuz olacak" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan eylemsel olarak Atatürkçü"

Cumhurbaşkanı Erdoğan için "milli irade, antiemperyalist ve demokrasiye bağlılık, eylemsel olarak iş yapabilmek bunların hepsi Recep Tayyip Erdoğan'da var" diyen Cevizoğlu, "Yerli, milli ve vatansever olmanın en büyük özelliği Atatürk'te var, o da antiemperyalist olmak. Antiemperyalist çizgiyi Erdoğan'da da gördüm. Erdoğan eylemsel olarak Atatürkçü. Erdoğan da dur durak bilmeyen çalışma var" dedi.

 

Erdem NoyanErdem Noyan