GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-03-2024 08:08   Güncelleme : 07-03-2024 08:38

UGD Başkanı Nihat Alparslan;Çetin Emeç'i Saygıyla Anıyoruz

Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Nihat Alparslan"Uğradığı silahlı saldırıyla aramızdan alınan Türk basınının değerli ismi Çetin Emeç’i ölümünün 34.yılında saygıyla anıyoruz"

UGD Başkanı Nihat Alparslan;Çetin Emeç'i Saygıyla Anıyoruz

Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Nihat Alparslan"Basın şehidimiz Çetin Emeç'le yıllarca istanbul Cağaloğlu'nda  birlikte çalışıştım.Hürriyet,Haftasonu gazetelerinde muhabirlik yapıyordum.Biz ona Çeto derdik aramızda konuşurken .Çok disiplinliydi.Çok şey öğrendik rahmetliden bize gazeteciliğin ilkelerini  halkın yanında olmamız gerektiğini Atatürk ilkelerine  bağlı gazeteci olarak görev yapmamızı her zaman söylerdi.

Bugün 34.Ölüm yıldönümünde  rahmetle anıyoruz.Başkan Alparslan”Çetin Emeç, Türk basınının ve Türkiye’de gazeteciliğin gelişmesinde önemli bir yer edinmiş, usta bir gazeteciydi.Atatürk ilkelerine bağlılığıyla laik ve demokratik düşünceden asla taviz vermedi.Meslek yaşamı boyunca demokrasiden ve basın özgürlüğünden taviz vermeyen, yönettiği gazete ve dergilerde yaptığı yeniliklerle basınımızda çığır açan Çetin Emeç, halkın gerçekleri öğrenmesinden korkan karanlık odaklarca hedef seçildi. 7 Mart 1990 günü gazeteye gitmek için evinden çıkan Çetin Emeç, aracına bindiği sırada pusu kuran tetikçilerin otomatik silahlı saldırısına uğradı ve şoförü Sinan Ercan ile birlikte katledildi. Çetin Emeç suikastı da ne yazık ki diğer gazeteci cinayetlerinde olduğu gibi aradan geçen bunca yılda aydınlatılmadı, failler ortaya çıkarılıp hesabı sorulmadı. Demokrasi ve özgür basının düşmanlarının alçakça suikastla aramızdan koparılan basın şehidi Çetin Emeç’i, bir kez daha saygıyla anıyoruz"dedi

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN