SİYASET
Giriş Tarihi : 15-02-2024 19:21

Dün birlikte yoldaşlık ettiklerini bugün sırtından hançerliyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP yine aynı kafayla devam ediyor. Kendi aralarında öyle bir çıkar kavgasına tutuşmuşlar ki dünyada ve ülkelerinde kıyamet kopsa umurlarında değil. Milletin geleceği için ne hayalleri, ne programları ne de projeleri var" dedi. CHP'de tek gündemin seçim sonrası yönetimi ele geçirmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu uğurda birbirlerine çelme çakmaktan, kuyusunu kazmaktan, dün birlikte yoldaşlık ettiklerine bugün sırtından hançerliyorlar" diye konuştu.

Dün birlikte yoldaşlık ettiklerini bugün sırtından hançerliyorlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin mitingi için Samsun’a geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda yağmur altıda düzenlenen, Erzincan’daki maden kazası nedeniyle müzik çalınmadı mitingde halka hitap eden Erdoğan, “Erzincan İliç'te özel bir şirkete ait toprak kayması sebebiyle oradaki vatandaşlarımıza ve işçilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. 10 milyon metreküp toprağın kaydığı bu afette 9 işçimize ulaşmaya çalışıyoruz. İhtiyaç duyulan her türlü araç gereç bölgeye ulaşmış vaziyette. İşçilerin konteyner ve araç içinde olmaları kendilerine canlı ulaşma ümitlerimizi artırıyor. Maalesef bu sabah da Bursa açıklarında bir kargo gemisinin battığı haberini aldık. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir kez daha Erzincan’a ve çalışan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

 

MARMARA DENİZİ'NDE KARGO GEMİSİNİN BATMASI

Maalesef bu sabah da Marmara'da bir kargo gemisi battı. Dalgaların boyunun 3 metreye ulaştığı zorlu hava şartlarına rağmen bir an önce kardeşlerimizi kurtarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bir kez daha Erzincan'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

 

Samsun'da sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hamd olsun Samsun her gelişimizde bizi samimiyetle kucakladı. Sadece bununla kalmayıp sandıkta da desteğini bizden esirgemedi. Mayıs ayındaki seçimde Samsunlu kardeşlerim yüzde 62'şer oy oyanıyla teveccüh gösterdi. Türkiye Yüzyılı hedefimize verdiğiniz destek için her birinize şükranlarımı sunuyorum.

Samsun 31 Martta da Cumhur İttifakı adaylarının yanında yer alarak yeni bir destan yazacaktır. Bu seçimlerde niyetimiz ülkemizin tamamını gerçek belediyecilikle buluşturmaktır.

 

"CHP AYNI KAFAYLA YOLA DEVAM EDİYOR"

Kendi aralarında öylre bir çıkar tartışmasına tutuşmuşlar ki Dünya'da kıyamet kopsa umurlarında değil. CHP aynı kafayla yola devam ediyor. Hepsinin tek gündemi seçim sonrası CHP'yi ele geçirmek. Hepsi ona çalışıyor. 

Dün yoldaşlık ettiklerini bugün arkalarından hançerliyorlar

Türkiye, 1994 seçimlerine kadar geçen CHP zihniyeti döneminin ağır faturalarını uzun yıllar boyunca ödemek zorunda kaldı. İstanbul'a başkan seçildiğimizde karşılaştığımız manzaraları anlatmaya gün yetmez. Zaten şu anda da çoğunuz İstanbul'un ne halde olduğunu çok iyi bilirsiniz. CHP zihniyetinin ideolojik istismarı sebebiyle kimi şehirlerimizin içler acısı durumu ortadadır. Sadece bir dönem bile buna maruz kalan şehirlerimiz bırakın hizmeti, mevcut halinin gerisine düştü.

"BU ÜLKENİN HER KARIŞ TOPRAĞINI ESERLERİMİZLE DONATMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR"

31 Mart'ta da şehirlerimizden müjde alacağımıza inanıyorum. Her zaman Samsun yol açıcı, istikamet gösterici vasfıyla öne çıkmış bir şehirdir. Bu seçimde de sizden aynı liderliği bekliyoruz. Sizlerden bir kez daha destek istiyoruz. Sandık başında vuracağınız mühürle sadece kendinizin değil, çocuklarınızın nasıl bir şehirde yaşayacağının kararını da vereceksiniz. Şehirlerimizi alt ve üst yapısıyla geliştirerek evlatlarımıza daha güçlü bir vatan bırakmakla mükellefiz. Bu ülkenin her karış toprağını eserlerimizle donatmak boynumuzun borcudur. Seçime kadar hep beraber çok çalışmalıyız. Kapı kapı dolaşacağız.

Türkiye’yi 21 yılda nasıl asırlık yatırımlarla buluşturduysak, şehirlerimizi içindeki insanlarıyla hayallerine kavuşmak bize nasip olacaktır. Cumhur İttifakı’nın alametifarikası eser ve hizmet siyasetidir. Son 21 yılda bizimle yarışacak kimse çıkmadı. Eser ve hizmet siyasetinde rakip tanımıyoruz. 31 Mart akşamı Samsun’dan bir başka ses çıkacak. Ziyaret ettiğimiz şehirlerimizde orada yaptığımız yatırımları özeti özeti mahiyetinde olsa da anlatıyoruz.

Miting alanında, "Hazırız, kararlıyız", "Reis sen düşünme bizi Samsunlu bilir işini" ve "Vatan, millet mazlumlar sana, senin emeklerin sandıkta bize emanet Reis" yazılı pankartlar ile AK Parti ve Türkiye Yüzyılı amblemleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 17 ilçe belediye başkan adayını alfabetik sıraya göre çağırarak tanıttı.

Mitinge, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan ve Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halit Doğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile milletvekilleri katıldı.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden kazası nedeniyle miting alanında müzik çalınmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting öncesinde Samsun Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN