SİYASET
Giriş Tarihi : 03-05-2023 18:38   Güncelleme : 03-05-2023 18:43

Meral Akşener'in masasındaki son anketi paylaştı!

Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti'nin oy oranının yüzde 15'in üstüne çıktığının görüldüğünü belirtti.

Meral Akşener'in masasındaki son anketi paylaştı!

Türkiye'nin kaderinin belirleneceği seçime 11 gün kaldı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimi işlemeye devam ederken; bu süreçte liderlerin oy oranlarını gösteren anketler de yakından takip edilmeye devam ediyor.

SON ANKETİ AÇIKLADI
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, önceki gün Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sahanın sesinin anketlerden farklı olduğunu söyleyen Zorlu, İYİ Parti'nin oy oranının yüzde 15'in üstüne çıktığının görüldüğünü belirtti.

Zorlu şunları söyledi: 

"Eve, pazara girdiğimizde pazarcı oradan bağırıyor 'Bir oy Kemal'e bir oy Meral'e' diye. Sinerjinin milletimizde karşılık bulduğunu görüyoruz. Şu anda yüzde 15'in üstüne oy oranının çıktığını söyleyebilirim. Bunun adım adım devam edeceğine inanıyorum. Sahanın sesi anketlerden biraz farklı. Kaygılar, endişeler ortak. Milletimizin geleceğine bakış ortak. Bu ortaklaşmanın insanları yönlendirdiğine inanıyorum."

"PARTİLER KİŞİLERDEN ÖTEDİR"
Zorlu, "Partiler kişilerden ötedir, üstündür. Partinin bütünsellik içinde başarıya taşınması İYİ Parti için vazgeçilmezdir. Bugün sayın Kılıçdaroğlu, iki büyükşehir belediye başkanımızla mitingler gerçekleştiriyor. Zaman zaman ortak mitingler yapılıyor. Son 5 senedir anketlerde öne çıkan hangi isim varsa bugün artık hepsi bütün" dedi.

Kürşad Zorlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Yavaş sosyal devlet politikaları ve tarımla ilgili, sayın İmamoğlu da şehircilikle ilgili Cumhurbaşkanı yardımcısı görevinde bulunacak. Ülkemizin iki büyükşehir belediye başkanı bizzat bu inşa süreciyle görevlendiriliyorlar. Bu çok anlamlı. Bu sonuçta milletimizin faydasına olacaktır. Devletimizin yaralarını sarma konusunda bize çok ciddi zaman kazandıracaktır."

Zorlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İnsanlarımız bize nasıl bir yetki verecek. O güce uygun olarak hükümetin içinde yerimizi almak istiyoruz. Sayın Bilge Yılmaz'ı bakan olarak görmeyi bir vatandaş olarak da görmek istiyorum. İnsanımızı 'biz kurtarın' noktasına nasıl geldik? Kıymet teyze 'tek emekli maaşımla geçiniyorum ama hepsini bir yana bırakın benim Atatürk'e borcum var' dedi. Sadece iş, aş kaygısı değil. Cumhuriyet'in kazanımları tehdit altında. Milletimiz bugün buzları kırıp yolları açma çaba ve iradesinde."

"İNSANLARIMIZI ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ"
"İnanıyorum ki, 14 Mayıs'ta buzlar kırılacak ve yollar açılacak. Üç büyükşehirde İstanbul dahil olmak üzere 6 lider bir arada olacaklar. Bu üç mitingde de çok büyük enerjinin ortaya çıktığını görüyoruz. İnsanların bu ortaklaşmayı çok önemsediğini görüyorum. Olabildiğince Türkiyemizin bütün çeşitliliğini, insanlarımızı kucaklayacak yönetim modelini arzu ediyoruz. İstiyoruz ki AK Parti'nin yaptığı gibi insanlarımızı ötekileştirmeyeceğiz. Onlara terörist, hain damgası vurmayacağız. 15 Mayıs sabahı hukukun üstünlüğü esas alınacak. Siyasetin tahakkümünden yargıyı kurtarmak mecburiyetindeyiz."

 

Erdem NoyanErdem Noyan