DÜNYA
Giriş Tarihi : 04-04-2023 08:47

Elon Musk, Twitter'ın logosunu değiştirdi!

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, logoyu değiştirdi.

Elon Musk, Twitter'ın logosunu değiştirdi!

LOGO NEDEN DEĞİŞTİ?

Yaklaşık altı ay önce Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk'ın satın aldığı platformdaki logo değişikliğinin geçici olduğu ve zamanlamasının tesadüf olmadığı düşünülüyor.

Musk, Twitter'ı satın almadan önce "Yeni bir platforma ihtiyaç var mı?" diye sorduğu tweet'i  ile bir takipçisinin "Twitter'ı satın al ve kuş logosunu doge ile değiştir" yanıtının ekran görüntüsünü "Söz verdiğim gibi" notuyla paylaştı.


DOGECOIN NEDİR?

Dogecoin anlık, eğlenceli ve geleneksel bankacılık ücretlerinden muaf bir ödeme sistemi kurmaya karar veren yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından icat edilmiş bir kripto paradır. Dogecoin, logosunda ve isminde popüler bir internet meme’i olan ve Doge olarak anılan bir Shiba Inu cinsi köpeği taşır.

Litecoin tabanlı bir elektronik para birimidir. 28 Ocak 2021'de 5,4 milyar ABD Doları tutarında bir piyasa değerine ulaştı. 7 Mayıs 2021 itibarıyla piyasa değeri 98 milyar ABD dolarını geçmiştir. 2 Şubat 2021 itibarıyla, r/dogecoin subreddit’inin toplam takipçi sayısı 781.000’e ulaşmıştır. Dogecoin Türkçeye "Aya!" veya "Aya doğru!" olarak çevrilebilen "To the moon!" sloganıyla anılmaktadır. Şaka amaçlı çıkan coin 0.69 USD seviyesine kadar çıkarak kamuoyunu şaşırtmıştır.

 

ETİKETLER:

Elon Musk , Twitter , DogeCoin ,

Erdem NoyanErdem Noyan