SİYASET
Giriş Tarihi : 19-02-2024 20:11   Güncelleme : 19-02-2024 21:09

Bodrum Belediyesi Sözde Danışmanı Akan Suçu gazetecilere yükledi.

Bodrum Belediyesi’nde danışman olarak görev yapan Levent Arkan’a ait olduğu ifade edilen ses kaydında Bodrum Belediyesi'ni yıllarca nasıl kemirildiğini, bu ülkenin "en namuslu" gazetecilerinin sayesinde duymayan, bilmeyen kalmayacak" ifadelerine yer verildi.

Bodrum Belediyesi Sözde Danışmanı Akan Suçu gazetecilere yükledi.

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Levent Arkan’ın görevden alınması talep edilerek şöyle denildi;

“Bodrum Belediyesi’nde Danışman sıfatıyla kendisini tanıtan Levent Arkan isimli şahsın, örgütümüze, sevgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Osman Gürün’e ve emekçi çalışan belediye personellerine yönelik hakaret ve küfür dolu ses kayıtları, örgüt olarak derhal yasal işlemleri başlatma hazırlığı içinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu şahsın derhal görevden alınması gerektiğini ve örgütümüzün onurlu ve haysiyetli emekçilerine söylediği çirkin sözler nedeniyle şiddetle kınadığımızı vurgulamak istiyoruz.

Partimiz hem yerelde hem de genelde 100 yıllık köklü bir geçmişe sahiptir ve partimizde hizmet veren herkes, geçmişten geleceğe kadar taşıdığımız değerlerin bir parçasıdır. Hiçbir sıfatı olmayan kişilerin bu tür çirkin söylemler karşısında sessiz kalmayacağımızı ve Bodrum Belediyesi personellerine yönelik mobbing, hakaret ve tacizlerin hesabını sormaktan çekinmeyeceğimizi bildirmek istiyoruz. Tüm belediye çalışanlarımıza ve örgütümüze sesleniyoruz: Asla yalnız değilsiniz. Bu tür davranışları sergileyenlerin, partimizin ve emekçilerimizin haysiyetini lekelemeye yönelik çabalarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Partimizin ve halkımızın itibarını korumak için gereken her adımı atmaya hazırız.”

LEVENT ARKAN’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Levent Arkan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Her zaman olduğu gibi kimsenin söyleyemediklerini çok açık ve çok sinirli ifadelerle söylediğim özel konuşmamı gizlice kaydettirdikten sonra sözde haber sitesinde "skandal" başlığı ile paylaşan ve alkol kaçakçılığından kaçak inşaata, kamu malı gaspından gazeteci görünümü altında tehdit ve şantaja kadar bulaşmadığı suç kalmayan uzaktan kumandalı tetikçi ile yancılarının Bodrum Belediyesi'ni yıllarca nasıl kemirdiğini, bu ülkenin "en namuslu" gazetecilerinin sayesinde duymayan, bilmeyen kalmayacak. Çünkü benim hayatımda utanç duyacağım hiçbir şey yok. Olsa, bu tetikçilerin en çok uğraştıkları değil, en çok sevdikleri olurdum. Dolayısıyla, onlardan korkan onlar gibi olsun diyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Birkaç saat sonra bir paylaşım daha yapan Arkan, “Bodrum'un yavuz hırsızları bu defa da Deepfake teknolojisi ile bazı konuşmalarımın arasına yaptıkları eklentilerle oluşturdukları kurgu ses kaydını yayınladı. Bilenler bilir, son olarak Norm Ender'in Parla adlı marşını Zeki Müren'e söyletmişlerdi bu teknoloji ile. Şimdi ben, yapılması gerekeni yaparak konuyu yargıya taşıyorum ve şunun da bilinmesini istiyorum. 60 yıllık hayatımın 42 yılında ve halen CHP seçmeni olan, bununla da gurur duyan bir insanım. Dolayısıyla, Bodrum Belediyesi'nden geçinmeyi hayat tarzı olarak benimsemiş olan birkaç hırsızın, sahtekarın, müptezelin bu müptezellik eseri olan iddiaları bana yapışmaz ama yargının şamarı onların suratlarının tam ortasına yapışacak. Durumun özeti budur.” dedi. Kaynak:Bodrum kent haber

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN