SİYASET
Giriş Tarihi : 10-01-2024 08:00

ÖNCÜ: SU FATURASI, ELEKTRİK FATURASINI GEÇTİ

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Türkiye’nin en pahalı suyunu Samsunlular’ın kullandığını belirterek, “Ticari bir mantıkla sudan yüksek kar elde edilmeye çalışılıyor. Göreve geldiğimizde, ranta dayalı bir anlayışı değil, hizmete dayalı, sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz” dedi.

ÖNCÜ: SU FATURASI, ELEKTRİK FATURASINI GEÇTİ

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Eğitim-İş, Gümüşhane Dernekler Federasyonu, Samsun Ordulular Derneği’ni ziyaret etti.

CHP Milletvekili Murat Çan ve İl Başkanı Mehmet Özdağ’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde konuşan Cevat Öncü, belediye başkanlarının mesleki, sosyal ve teknik donanımı ile insanlara bakışının önemli olduğunu vurguladı. Muzaffer Önder örneğinde olduğu gibi herkesi kucaklayan, herkesin belediye başkanı olacağının sözünü veren Öncü, “Biz bu felsefeyle yola çıktık. Bu anlayışla yürüyeceğiz. Ayrımcılık yapmayacağız. Sosyal belediyeciliği hayata geçireceğiz” diye konuştu.

‘SAMSUN’A HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK’

Belediyenin son yıllarda ihmal ettiği sosyal tarafını öne çıkaracaklarına vurgu yapan Cevat Öncü, “Ranta dayalı bir anlayıştan, hizmete dayalı, insanlara dokunan, ihtiyaç sahiplerini kucaklayan, onların derdine çare olmaya çalışan, kaynaklarının bir kısmını dar gelirli için, ihtiyaç sahipleri için ayıran, sosyal belediyeciliği, halkçı belediyeciliği hayata geçireceğiz. Bu anlamda kararlıyız. Samsun'a hizmet için yola çıktık” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN EN PAHALI SUYUNU KULLANIYORUZ’

Samsun halkının Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandığını belirten Cevat Öncü, “Adeta ticari bir mantıkla sudan yüksek kar elde ediliyor, edilmeye çalışılıyor. İnsanlar son zamanlarda su faturalarının, elektrik faturalarını geçtiğini söylüyor. İnsanlarımızın bu noktada feryatları var. Bizim seçim beyannamemizde var. Dar gelirli vatandaşlarımızı korumak ve kollamak ayrıca üzerinde duracağımız önemli bir konu. Zorunlu su miktarını hesaplayarak onlara indirimli olarak sunacağız. Bu konudaki yaşanan mağduriyeti gidereceğiz. Emeklilerimize de su ve ulaşımda önemli desteklerimiz, indirimlerimiz olacak” dedi.

İŞSİZLİĞE VURGU YAPTI

“Öğrencilere de çok somut desteklerimiz olacak” diyen CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü şunları söyledi:

“Öğrencilerimize burs vereceğiz. Onlara desteğimizi her zaman sunacağız. Eğitimlerine boyunca daira yanlarında olacağız. Ayrıca ihtiyaç olan mahallelere kreş açacağız. Ailelerin bu noktadaki mağduriyetlerinin giderilmesi için yapacağımız kreşlerimizin projeleri hazır. Bir başka konu istihdam. İstihdam konusu Samsun'un en önemli problemlerinden birisi. İşsizlik üst düzeyde, özellikle genç işsizliği. Belediye olarak yatırımcının da önünü açacağız. Samsun'da bir eğitim sistemi kurup, meslek edindirme anlamında geliştireceğimiz bir projemiz var. Bunları en kısa sürede hayata geçireceğiz.”

 

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN