DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-03-2024 21:26

Terörist saldırılar hiçbir sorunu çözmez

Ukrayna'dan Moskova saldırısına ilişkin açıklama: Terörist saldırılar hiçbir sorunu çözmez Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Podolyak, Moskova’daki Crocus etkinlik merkezine düzenlenen saldırıda Ukrayna’nın herhangi bir rolü olmadığını belirtti.

Terörist saldırılar hiçbir sorunu çözmez

Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Mihaylo Podolyak, Rusya’nın başkenti Moskova’daki Crocus etkinlik merkezine düzenlenen saldırıda Ukrayna’nın herhangi bir rolü olmadığını belirtti.

"TERÖRİST SALDIRILAR HİÇBİR SORUNU ÇÖZMEZ"

Podolyak, “Ukrayna'nın Crocus'taki saldırı ve patlamalarla kesinlikle bir ilgisi yoktur. Terörist saldırılar hiçbir sorunu çözmez” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Podolyak, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Her şeyden önce Ukrayna iki yılı aşkın bir süredir Rus ordusuyla savaşıyor. Bu savaşta her şeye sadece savaş alanında karar verilecek. Sadece silahların miktarı ve niteliksel askeri kararlarla. Terörist saldırılar hiçbir sorunu çözmez. İkinci olarak, Ukrayna hiçbir zaman terörist yöntemlere başvurmamıştır. Bu her zaman anlamsızdır. Bu arada, Ukrayna'ya karşı mevcut savaşta terörist saldırıları kullanan ve tarihinde daha önce protestocu etnik gruplara karşı müteakip ‘terörle mücadele eylemleri’ başlatmak için kendi vatandaşlarına saldıran Rusya'nın aksine."

"ASKERİ PROPAGANDA TIRMANIŞA GEÇECEK"

Podolyak, söz konusu saldırının seferberliği genişleteceğini belirterek, "Yaşanan olayın askeri propagandanın keskin bir şekilde artmasına, militarizasyonun hızlanmasına, seferberliğin genişlemesine ve nihayetinde Ukrayna'nın sivil halkına yönelik açık soykırım saldırılarını meşrulaştırmak için savaşın boyutlarının büyütülmesine katkıda bulunacağına dair en ufak bir şüphe yoktur" ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER:

Ukrayna , Moskova , Saldırı , Haber , Gündem

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN