SİYASET
Giriş Tarihi : 20-03-2023 15:35   Güncelleme : 20-03-2023 15:38

iddiasına ses kayıtlı yalanlama

Gazeteci İsmail Saymaz'ın AFAD'ın deprem felaketinde TSK'dan 36 saat sonra yardım istediği iddialarına İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan yanıt geldi. Çataklı depremin ilk gerçekleştiği anda AFAD ile TSK yetkililerinin konuşmasının ses kaydını paylaştı.

iddiasına ses kayıtlı yalanlama

Gazeteci İsmail Saymaz'ın AFAD'ın deprem felaketinde TSK'dan 36 saat sonra yardım istediği iddialarına İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan yanıt geldi. Çataklı depremin ilk gerçekleştiği anda AFAD ile TSK yetkililerinin konuşmasının ses kaydını paylaştı.

ÇATAKLI SES KAYDIYLA CEVAP VERDİ

Saymaz, Halk TV'deki yazısında, AFAD'ın Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 36 saat sonra yardım istediğini ileri sürdü. İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı ise bunu üzerine sosyal medya hesabından "Depremden 43 gün sonra gelen iftiraya, depremin henüz çözümlemesinin bile yapılmadığı ilk dakikalarından bir ses kaydıyla cevap" notuyla bir ses kaydı paylaştı.

 

 

AFAD VE TSK YETKİLİLERİNİN GÖRÜŞTÜKLERİ ANLAŞILIYOR

Kayıtta, depremin gerçekleştiği ilk anlarda AFAD yetkilisinin 'Albayım' diye hitap ettiği askere, çok büyük bir deprem olduğunu, merkezinin henüz belirlenemediğini ve İstanbul, İzmir, Ankara, ve Bursa'daki ekipleri yönlendirmek için hava aracına ihtiyaç duyulduğunu söylüyor yetkilinin “Biz İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa buradaki ekipleri yönlendirmek için hava araçlarımızın görevlendirilmesi gerekiyor. Size zahmet. Ona göre bir çalışma yapabilir misiniz. 7-8 hava aracı lazım bize.” ifadelerini kullandığı duyuluyor.

 

Erdem NoyanErdem Noyan