SİYASET
Giriş Tarihi : 17-03-2023 21:08   Güncelleme : 17-03-2023 21:21

İnce adaylık kararını açıkladı: "İkinci tura kesin kalacak"

Daha önce, Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilebileceği sinyalini veren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı.

İnce adaylık kararını açıkladı:

Daha önce, Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilebileceği sinyalini veren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı.

"KATIL DİYEN DE, SAKIN HA DİYEN DE VAR"

Hürriyet gazetesine konuşan İnce, adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Aday olacağını ifade eden İnce'nin açıklamaları şu şekilde:

“Sokaklardayım, sokağın nabzını tutuyorum. Evet, ‘CHP’ye katıl’ diyen var. Ama bir katıl diyen varsa, ‘Sakın ha’ diyen üç var. ‘Biz bu ikisine de oy vermeyeceğiz’ diyorlar. AK Parti’den bıkmış ama altılı masaya da güvenmiyor. Sokakta en çok, “Yedi/sekiz cumhurbaşkanı yardımcısıyla nasıl yürüyecek bu iş?’ cümlesini işitiyorum. Seçime 55 gün var. Bakarsın ikinci tura Kılıçdaroğlu ile İnce kalır. Ben aday olacağım.”

"İKİNCİ TURA KESİN KALACAK"

“Birinci turda kafa kafaya sonuçlar çıkar. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu’na göre de Erdoğan’a göre de ben daha şanslıyım. Macron tarzı bir durum ortaya çıkacak. Macron modeli olacak”

“Seçim ikinci tura kesin kalacak. Diyelim ki Erdoğan’la ben kaldım. Kılıçdaroğlu’na verilen oylar bana gelir, ben kazanırım. Kılıçdaroğlu ile ben kalırsam, yine ben kazanırım. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu kalırsa, ben istesem de bana verilen oyların hepsini Kılıçdaroğlu’na taşıyamam. Seçim riske girer. Her durumda İnce’nin ikinci tura kalması lazım.”

"KEMAL BEY LEHİNE ÇEKİLİRİM" DEMİŞTİ

İnce, daha önce ise "Kimse merak etmesin, gerektiği anda gereğini yaparım. Durumu değerlendiriyorum. Günü geldiğinde çekilmeyi bilirim. Kemal Bey lehine çekilirim." ifadelerini kullanmıştı.

 

Erdem NoyanErdem Noyan