https://www.internethaberciler.com/files/uploads/user/0928a2ac707995558f4b3f0aefe1bccc-2695218c9816667d1a02.jpg
NİHAT ALPARSLAN

Sığınmacılar AKP'de Deprem Yarattı..

22-09-2022 12:14

Son haftalarda Afganistandan gelen göçmenler den dolayı AKP ikiye bölündü.
Bazı AKP liler AKP nin göçmen politikalarını savunurken,bazı AKP liler ise şiddetle karşı çıkıyorlar.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhasekinin dile getirdiği Suriyeliler ülkelerine dönerler ise ülkemizin sanayisi çöker açıklamasına, AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar gibi ağırlıklı isimler karşı çıkarak bu politikaların ülkeye
 telafisi olmayan zarar lar vereceği görüşündeler.
Ülkede milyonları aşan issiz olduğunu hatırlatan AKP li vekiller Özhasekinin Ankara yenilgisi ve Istanbul yenilgisinden sonra konuşmaya hakkı yok dedikleri gibi,Özhasekinin bu görüşleri AKP ye zarar vermektedir görüşündeler.
Yine bazı AKP Milletvekilleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun daha 5 gün önce çıkıp televizyonlarda Türkiýe sınırlarını en iyi koruyan ülkedir,açıklamasından sonra Afgan göçmenlerinin Türkiye ye gelişi ile görüşlerinin değişmesi neden değişti?diye birbirlerine soruyorlar.
Türkiye ye gelen ve yolda olan binlerce Afganlı göçmen ile Türkiye Suriye,Irak,Sudan ve Somaliden gelen göçmenler ile göçmen ülkesi haline geldi.
Ülkede bu kadar işsiz varken bu kadar göçmene kapı açmak niye.
Türkiye deki işsizleri ise yerleştirmek yerine kalifiyesiz çok cüzi ve sigortasız olarak göçmenleri çalıştırmak iktidarın bir politikası mı?diye muhalefet Milletvekilleri seslerini yükseltiyorlar

Neler Söylendi?