"Dağlar taşlar satılamaz. Her ayağımızı attığımız yer özel mülk olursa biz nereye gideceğiz"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan Cengiz Holding’in satın aldığı, doğal ve arkeolojik sit alanı arazisi Cennetkoy’daki projeye ilişkin açıklama yaptı.

GÜNCEL - 13-04-2024 16:49

Bodrum’un Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koy’da koruma altında olan 678 bin metrekarelik hazineye ait arazinin Mehmet Cengiz tarafından alınarak turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağının ortaya çıkması birçok kesim tarafından tepki toplamıştı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Halk Tv’de canlı yayında yaptığı açıklamada, “Cennetkoy’da satış yapıldıktan sonrada yapılaşma başladı. Şuanda yapılaşma bu bölgede değil Gökburun dediğimiz ayrı bir burunda başladı. Bu bölge orman olduğu için şuanda korunuyor ama ormanları da Orman Bakanlığı’ndan veya Turizm Bakanlığından korumak zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı

“YAĞMACI ZİHNİYETTEN KURTULMALIYIZ”

Başkan Aras açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2010 yılında bir hazine arazisinin satışı söz konusuydu. Arkasından Turizm Bakanlığı tarafından bir parsel haline getirildi ve sonra satışı yapıldı. Satışı yapıldıktan sonrada yapılaşma başladı. Şuanda yapılaşma bu bölgede değil Gökburun dediğimiz ayrı bir burunda başladı. Bu bölge orman olduğu için şuanda korunuyor ama ormanları da Orman Bakanlığı’ndan veya Turizm Bakanlığından korumak zorunda kalıyoruz.

Vatandaşlarımız buralarda yetki belediyelerde diye düşünüyorlar ama buralar tamamen turizm merkezi olarak ilan edilmiş, imar planları turizm bakanlığı tarafından yapılan ve aynı zamanda özellikle orman bile olsa hazine arazisi bile olsa tahsisleri yine turizm bakanlığı tarafından yapılan kıyı alanlarıdır. Belediyeler sadece edilgen burada. Her şey bittikten sonra ruhsat almaya geliyorlar. İmar planları yapılmış, satışı yapılmış en son insanlar her şeyi bütün hakkını elde etmiş belediyelerden ruhsat istemeye geliyorlar. Belediyelerin buralarda çok büyük bir söz hakkı yok. Sadece bize bir görüş soruyorlar biz reddetsek bile şuandaki anlayışla belediyeleri ve halkın hassasiyetlerini göz önüne almıyorlar. Ben yaptım oldu zihniyetiyle istediğini yapabiliyor. Akbelen’de de o şekilde. Dağlar taşlar satılamaz. Her ayağımızı attığımız yer özel mülk olursa biz nereye gideceğiz. Bence çok önemli bir mülksüzleştirme projesi. Biran önce bu yağmacı zihniyetten kurtulmalıyız.” dedi.

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda madalyalar sahibini buldu

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda madalyalar sahibini buldu

28-04-2024 - GÜNCEL

-Depremzede Haytoğlu'ndan, Antakya'lı depremzedelere örnek destek

-Depremzede Haytoğlu'ndan, Antakya'lı depremzedelere örnek destek

19-04-2024 - GÜNCEL