Hemen OHAL ilan edilsin

İran'ın İsrail'e başlattığı misilleme saldırısı sonrasında Sinan Oğan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Oğan açıklamasında "Hükümetimizden beklentim doğu ve güneydoğu bölgelerimizde hemen OHAL ilan etmesi ve özellikle de muhtemel göç hareketliliğine karşı sınır bölgelerimizde hazırlıklı ve tedbirli olmasıdır" dedi.

SİYASET - 14-04-2024 10:54

Hemen OHAL ilan edilsin

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'da İran'ın konsolosluk binasını 1 Nisan'da hava saldırısı ile vurmuş, Üst düzey Devrim Muhafızları komutanı ölmüştü. İsrail'in saldırısının ardından İran'dan misilleme geldi.

Çok sayıda balistik füze ve SİHA, İran'dan İsrail'e gönderildi. İngiltere ve ABD'den İsrail'e destek mesajları geldi. Birçok ülke de hava sahalarını kapattı.

Dünyanın gözünü çevirdiği saldırı sonrasında Sinan Oğan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Oğan, hükümete seslenerek Doğu ve Güneydoğu'da OHAL ilan edilmesi gerektiğini açıkladı. Oğan açıklamasında şunları ifade etti:

"Hükümetimizden beklentim doğu ve güneydoğu bölgelerimizde hemen OHAL ilan etmesi ve özellikle de muhtemel göç hareketliliğine karşı sınır bölgelerimizde hazırlıklı ve tedbirli olmasıdır."

 

İlgili Haberler

İsrail Ordusu açıkladı: İran yaklaşık 290 füze ve İHA ile saldırdı!İran, İsrail misilleme yaparsa tekrar saldıracağını açıkladıİran İsrail'e 200'den fazla İHA ve füzelerle saldırdı İsrail, savaş kabinesini topladı

sinan oğan iran israil

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

28-04-2024 - SİYASET

Yalan söylemeyin, kurtulamazsınız

Yalan söylemeyin, kurtulamazsınız

27-04-2024 - SİYASET