MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ’NİN TAŞ VE AGREGA OCAĞI HİZMETE GİRDİ

Marmaraereğlisi Belediyesi, yol hizmetlerinde maliyetleri düşürmek ve daha fazla hizmet götürmek adına kendi malzeme ocaklarını faaliyete geçirerek önemli bir projeyi hayata geçirdi.

GÜNCEL - 22-09-2022 20:35

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ’NİN TAŞ VE AGREGA OCAĞI HİZMETE GİRDİ

Belediyecilikte en fazla yatırım gideri kalemini oluşturan yol hizmeti noktasında, Marmaraereğlisi Belediyesi kendi ocaklarını kurarak bölgede belediyecilik alanında ilklere imza atmaya devam ediyor. Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı; Saray ilçesi Güngörmez Mahallesi’nde bulunan taş ocağında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan alınan hammadde üretim ruhsat izinlerini tamamlayarak,  2022 Eylül ayı itibari ile kazı işlemlerine başladı. Başta yol malzemesi olmak üzere yeni kuracağı beton santralinde kullanılacak malzemelerin de üretimini yapmaya başladı.
Başkan Hikmet Ata, İlkleri Gerçekleştirmeye Devam Ediyor
Yönetime geldiği günden beri hayata geçirdiği projelerle devrim yaratan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata yapılmaz denilenleri yaptığını vurgulayarak; ‘’ Kurduğumuz Taş ve Agrega Ocağı tesisi ile Trakya’da yine bir ilk gerçekleştirerek, kendi malzemesini kendi üreten, kendi yolunu da kendi yapan bir belediye olacağız. Ocağımızla ilgili gerekli sondaj ve buna bağlı olarak rezerv çalışmalarını tamamlayarak 17 Eylül 2022 günü ilk patlatmayı gerçekleştirdik. Böylece önemli bir hizmeti daha hayata geçirmiş olduk. İlk patlatmadan çıkan kayaları da Arka Deniz Kıyı Düzenleme Projemizin dolgu alanında kullanmak üzere nakliye sürecine başlamış bulunmaktayız. Burada ayrıca beton santralimizde kullanılmak üzere hazırlanacak olan malzemede üretilecek. Daha fazla hizmet vermek adına yol malzemelerini kendi imkanlarımızla üretiyor olmak hizmet anlamında bizlere önemli bir avantaj sağlayacak. Taş ve Agrega Ocağı’mızdan çıkacak malzemeler ile Marmaraereğlisi’ndeki yolların bakım ve onarımında kullanılmasının yanı sıra diğer ilçe belediyelerine de gönderilmesini sağlayarak hem istihdama hem de belediye bütçesine katkı sağlayacağız.’’ diye konuştu.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER

"Dağlar taşlar satılamaz. Her ayağımızı attığımız yer özel mülk olursa biz nereye gideceğiz"

13-04-2024 - GÜNCEL

Muğla Ekipleri Antalya'da

Muğla Ekipleri Antalya'da

13-04-2024 - GÜNCEL