Resmi Gazete'de yayımlandı: Tüm borçlar silindi!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle evi ağır ve orta hasarlı depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçlarının silinmesine karar verilmişti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

SİYASET - 25-05-2023 11:11

Resmi Gazete'de yayımlandı: Tüm borçlar silindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ’i Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde konutu veya iş yeri yıkılanacil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen elektrik faturası ve doğal gaz faturası borçları silindi.

11 İLDE TÜM BORÇLAR SİLİNDİ

Elektrik ve doğal gaz faturaları ile ilgili alınan yeni karara göre, afet bölgesi olarak kabul edilen 11 ilde tüm borçlar silindi. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararın uygulanacağı 11 il ise şöyle: Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı:

“6/2/2023 tarihinde meydana gelen depremler dolayısıyla 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile ilan edilen olağanüstü hal kapsamında genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, konutu ve/veya işyeri yıkılan, acil yıkılacak olan, ağır veya orta hasarlı hale gelen elektrik ve/veya doğal gaz abonelerinin;

6/2/2023 tarihine kadar tahakkuk etmiş ancak tahsil edilememiş tüketim tutarları ile son okuma tarihinden 6/2/2023 tarihine kadarki döneme ait tüketimler için tahakkuk ettirilecek tüketim tutarları ve bu abonelerin varsa daha önceki dönemlere ilişkin ödenmemiş fatura tutarları ile bunların ferîlerinin, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin özelleştirilmesi öncesindeki dönemden kalan ve özelleştirme işlemleri esnasında Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin alacağı olarak devredilen elektrik tüketim tutarlarının terkin edilmesini kapsar.

Bu Tebliğ, yasal olmayan yollarla tüketilen elektrik ve doğal gaz tüketimlerini kapsamaz. Kamu tüzel kişiliğini haiz aboneler ile genel aydınlatma aboneleri bu Tebliğin kapsamı dışındadır.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü

16-04-2024 - SİYASET

Gürcistan'da meclis fena karıştı!

Gürcistan'da meclis fena karıştı!

16-04-2024 - SİYASET