SİYASET
Giriş Tarihi : 16-02-2024 18:39   Güncelleme : 16-02-2024 18:48

Samsun'da AK Parti'nin aday göstermediği Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Yeniden Refah Partisi'ne geçerek aday olurken yaptığı şoke eden açıklama ile dikkatleri çekti.

Samsun Haber - Samsun'da Yeniden Refah Partisi'nin Tekkeköy Belediye Başkanı ve adayı olan Hasan Togar, "Dünkü çocuklar, Tekkeköy Belediyesi’nin çalışanlarını tehdit ediyorlar. Muhtarları tehdit ediyorlar" dedi.

 

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanlığı 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adaylarını tanıttı. AK Parti'nin aday göstermediği Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'a da bu toplantıda Yeniden Refah Partisi rozeti takıldı. Hasan Togar, Yeniden Refah Partisi'nin Tekkeköy Belediye Başkan adayı olarak yaptığı ilk açıklama ile dikkatleri çekti. 

 

VEFA GÖSTERİLMEDİ

 

Togar, AK Parti'nin kendisini neden aday göstermediği ile ilgili kendisine bir bir açıklama yapmadığını, bir teşekkür dahi etmediğini belirterek, "Bir sabah uyandık 10 yıl emek vermiş olduğumuz kent ile ilgili kararı bize hiçbir açıklama yapılmamışken internetten duyduk. İnsan bir vefayı hak eder, bir nezaketi hak eder. Benim kendime, aileme, bu kentte yaşayan insanlara yapılmasını istemediğim asla yakıştıramadığım ve yakışmayan şey budur. Biz bunu hak ediyorduk. Siyasette beğenmezsinin, kenara koyarsınız olabilir. Çekilin dersiniz olabilir ama ben bu açıklama nezaketini bu ilçenin insanlarının hak ettiğine inanıyorum. Biz ve insanlarımız da bunu görmedik. Halkımız o öyle değil, bu kararı biz veririz dedi. Nasıl 15 Temmuz’da o kararı biz verdik. Yarın da bizler vereceğiz’ dediler. Kendi kaderimize kendimiz karar vereceğiz diyorum. Allah 31 Mart’ta bu koltukları gerçekten millet için isteyenlere nasip etsin. İnsanların teveccühü ile Tekkeköy’de çok ciddi bir başarıyla seçim kazandık. O günden bugüne Tekkeköy Samsun’un en huzurlu ilçesi, en başarılı belediyelerden birisiyiz. Sosyal belediyecilikte birçok belediyeye örnek olduk. Samsun’un en hızlı değişen en çok gelişen ilçesiyiz. Ama bir mağduriyet var Tekkeköy’de. Benim 10 yıldır elimi kaldırdılar, şimdi ise soru soruyoruz cevabı yok. Millet bunun cevabını 31 Mart günü sandıkta verecek" dedi.

 

TEHDİT EDİYORLAR

 

Yeniden Refah Partisi'ne katılan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, açıklamasının devamın da ise şunları dile getirdi:

 


"Samsun’un siyasetinin en sert geçtiği ilçeyiz. Kardeşlerin birbirleriyle konuşmadığı, hasım olduğu bir ilçeydik. Sokaklarının ikiye bölündüğü, seçimler sonucunda belediye binasının zaman zaman taşındığı bir ilçeydik. Siyasete başladığımızda bu kentin geleceğini değiştirmek, köyden kente çevirmek, herkesi kardeş yapmak için yola çıktık. Bugün Tekkeköy Samsun’un en huzurlu ilçesi haline geldi. Hem yerelde hem genelde iktidar olan bu ilçenin evladıyım. Bir kere tehdit dili kullanmadım. Dünkü çocuklar, Tekkeköy Belediyesi’nin çalışanlarını tehdit ediyorlar. Muhtarları tehdit ediyorlar. 16 yıldır AK Parti içerisinde siyaset yapıyorum. Bugün Yeniden Refah Partisi ile yeniden başlıyoruz. Tekkeköy’ü bir daha asla geriye döndüremeyecekler."Kaynak:Gazete Gerçek

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN