SAĞLIK
Giriş Tarihi : 27-03-2024 23:50   Güncelleme : 28-03-2024 17:00

Özel Hastanede görev yapan Doktora Yakışmayan Davranış

Yılların Öğretmeni aynı zamanda İstanbul'da Milli eğitim Müdür yardımcılığı görevinde bulunan Serpil Güleçyüz hanımın ddiası inanılır gibi değil.İstanbul'da acil muayene olmak için gittiği özel Hastanede yaşadıklarını anlattı.

Özel Hastanede görev yapan Doktora Yakışmayan Davranış

 

Adalet Partisi Kurucularından DYP Genel başkan yardımcısı eğitimci Serpil Güleçyüz Zatürye hastalığından dolayı muayne için gittiği İstanbulda bulunan özel bir hastanede çok zor anlar geçirmiş.Eğitimci Serpil Güleçyüz yaptığı açıklamada "19.Mart.2024 tarihinde,yüksek ateş ve aşırı öksürük şikayeti ile durumun aciliyeti ve evime yakınlığı ve  inandığım bir dostumun tavsiyesi üzerine,kurumsallığına güvendiğim Çiftehavuzlar, Bağdat caddesi üzerinde bulunan LİFE MED Hastahanesi'nde ,Emekli Sandığı her yerde geçmiyor demeleri üzerine,Göğüs Hastalıkları uzmanı Yr,Dç.Dr.KEMAL CERRAHOĞLU'NA  2500 muayene ücreti,tetkik ve uygulanan tedavi ücretlerini ödeyerek ayrıldım.

26.mart.2024 de bizzat doktorun kendisinden, randevu alarak,kontrol için 27.Mart.2024 de randevu saatinden 15 dakika önce hastahane de oldum.
Doktorun Asistanına uygun olup olmadığını sorduğumda "Telofonla hastaları ile
konuşuyor,sizi alacak "dediler.
Hâlâ hastalığımı atlatamamın verdiği sıkıntıyla yine bekledim.
Bir hasta aldılar,o da çıktı.
Başka bekleyen hasta olmadığını görünce
Ben yine girebilir miyim diye sorduğum da,telofonu bitince alacak dediler ve ben telofonların bitmesini beklemeye devam ettim.

Nihayet kapıyı vurup içeri baktığımda telofonla konuşmadığını gördüm.
"Doktor bey,ben gideyim,beklemiyeyim sizde hastalarınızla,rahat rahat konuşun, ya da lütfen bir ara verip bekleyen hastanızı alın" dedim .
Cevap,yüksek tonda "Telofonlarım bitince alacağım oldu"
Ben en iyisi gideyim dediğimde, yine sesinin en yüksek tonu ve el hareketleri ile "Gidersen git"oldu.
Ve bende gittim.

Bu arada hastahane hasta hizmetleri  yöneticisi,Sn.Pınar Akın'ın nazik ,yatıştırıcı üslubuna ayrıca teşekkür ederim.
Galiba işi severek, benimseyerek yapmak önemli.
Doktorla konuştum,sizi hiç bir şey olmamış gibi muayene edecek demesine rağmen kabul etmedim.
Gördüğüm üslûp ve kaba davranış karşısında,hiç bir şey olmamış gibi ayni doktora  muayene olamayacağımı söyledim ve ayrıldım.
Yüzde yüz haksız bile olsam ki değilim üslûp,davranış bu olmamalı.
Daha nazik,daha hoşgörülü,daha sabırlı olmalı.

Bağdat caddesinin  en prestijli en iyi sağlık hizmeti verildiği iddiasında bulunan,her türlü imkana sahip LIFE MED Hastahanesinde hastalara davranış bu ise diğer yerleri bin bir imkansızlıkla boğuşan,günde 100 hasta muayene etmek  zorunda kalan  özverili doktorları düşünemiyorum  ve onları sabırları için yürekten kutluyorum.

Oysa,
Çağdaş uluslar
iki şeye yatırım yaparlar.
Eğitim ve Sağlık.
Çünkü Uygar Uluslar, eğitimli ve sağlıklı bireylerden oluşur.

Bir ülkenin sağlık politikası ,özel ya da resmi Hastaneler olsun,tüm halkın sağlık hizmetlerine erişimini sağlamalı,sağlıkta kaliteli hizmeti teşvik etmeli,hizmetleri iyileştirmeyi  hedeflemelidir.

Ayrıca sağlıkta eşitsizlikleri azaltmalı,toplumun sağlık ihtiyaçlarına uygun,herkesi kapsayıcı ve adaletli,insan onuruna yakışır bir şekilde tasarlanmış sağlık politikaları olmalıdır.

Sevgili doktorlar,
Karşınızdaki bireyin,onuru, hassasiyeti,duyguları olacağını düşünüp, biz yüzde yüz haksız bile olsak,kendinize meslek etiğine, insana yakışır,kendinize yakışır biçimde davranın.

*Nereye gidersen git ne demek ya*

Daha iyiye gitmesi dileğimle."dedi
 

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN