GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-04-2024 10:18

-Depremzede Haytoğlu'ndan, Antakya'lı depremzedelere örnek destek

Hatay'ın merkezi Antakya, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin en çok vurduğu il oldu.

-Depremzede Haytoğlu'ndan, Antakya'lı depremzedelere örnek destek

 

Binlerce insanın hayatını kaybetmesinin yanında bir o kadarı da yakınlarını, evini, işini kaybetti. Depremin üstünden bir yıl geçmesine rağmen insanlar Konteynır Kentlerde veya çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.
Kendisi de depremzede olan Antakya Soroptimist Kulübü 2023-2025 Dönem Başkanı Meltem Amber Haytoğlu depremin yaşandığı 6 Şubat 2023'den bu yana depremzedelere yaptıkları yardım çalışmalarını internethaberciler.com'la paylaştı.

Ekonomik ve sosyal yaşamı canlandıracak kurslar
Deprem bölgesinde yaşamın en çok kadın ve çocuklar için zor bir hale geldiğini belirten Haytoğlu, "İşsizlik, sosyal hayatın kısıtlılığı derken bir kısır döngünün içine düştüler. 
Antakya Soroptimist Kulübü, hem ekonomik hayata katkı sunmak hem de sosyal yaşamı canlandırabilmek adına dikiş kursu başlatmaya karar verdi. İlk dört dikiş makinesi, Singer’in katkısıyla sağlandı. 
Kursumuzun daha çok kursiyere fayda sağlaması için  Erdbebenhilfe Antiochia Hatay e. V. Derneği  başkanı sayın Fikret Yüzügülen ve eşi Sevim Yüzügülen dört adet Singer dikiş makinesini kulübümüze bağışladılar.  

Böylece,  makinelerin sayısı, bağışta bulunanlar sayesinde on adete ulaştı. Kursu, dört haftalık periyotlar halinde gerçekleştiriyoruz. Her periyodun sonunda dört yeni kursiyer sertifikasını alarak o periyodu tamamlamış oluyor.
Kullanılan malzeme, tress ipi. Tress ipinden pek çok şey kısa zamanda ve kolaylıkla üretilebiliyor. Haftanın iki günü bir araya gelen kursiyerler, eğitmenimiz ve üyelerimiz öğrenirken hem keyifli vakit geçiriyorlar hem de öğrenirken üretime devam ediyorlar.    
Kulüp üyelerinin katkılarıyla üretilenler satılıyor ve karı üretimi yapan eğitimcimiz ve kursiyerlerimiz arasında paylaştırılıyor. Dört makineyle başlayan dikiş kursu serüvenimiz bugün büyükçe bir atölye haline geldi. Hedefimiz, kursiyer sayısını arttırmak, daha çok kadına ulaşabilmek ve profesyonel bir atölye oluşturmak" dedi. 
Temiz suya ulaşma çalışmaları 

10 Kasım 2023 tarihinde Antakya’da en büyük problemlerden biri olan temiz suya ulaşıma bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek adına Defne ilçesi Aşağıokçular mahellesi’nde bir ilköğretim okuluna su arıtma cihazı taktırdıklarını söyleyen Haytoğlu,
"Yaptıklarımız sosyal medya hesabımızdan paylaşıldı ve Bonn Soroptimist Kulübü Antakya’da yeni bir su arıtma makinesinin yapımı için bir katkıda bulunma teklifi geldi. Kendilerinin yaratacağı bir fonla, Antakya Soroptimist Kulübü kanalıyla bir su arıtma makinesinin uygun bir mahalleye yerleştirilmesini bizden rica ettiler. Su arıtma makinesine fon yaratabilmek için Bonn Schumannhaus’ta 19 Nisan da bir klasik müzik konseri gerçekleştireceğiz. Konserden kazanılan para, Antakya’ya bir su arıtma cihazı olarak geri dönecek."

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN