GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-07-2023 16:15   Güncelleme : 24-07-2023 17:16

UGD Başkanı Alparslan Basın Bayramını Kutladı

Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Nihat Alparslan -Tarafsız ve özgür basın gelişmiş ülkeler için vazgeçilmez en önemli göstergelerden birisidir. 24 Temmuz 1908’de Türk Basın tarihinde sansürün kaldırılması ülkemiz ve demokrasimiz için tarihi olaylardan birisidir. Gazeteciler ve basın bayramınız kutlu olsun.

UGD Başkanı Alparslan Basın Bayramını Kutladı

UGD Genel Başkanı Gazeteci Nihat Alparslan 24 Temmuz 1908'de Türk Basın tarihininde Sansürün kaldırılması ile  gerçekleşen gazeteciler bayramını kutladı.Başkan Alparslan"Gazetecilik muhteşem güzel zevkle yaptığımız  kamu oyu yararına muhaleft yaptığımız en güzel meslek 40 yıldır bu mesleğin içerisinde  çalışmaktan her zaman mutlu olduğum bir mesleği yapmaktan gurur duyuyorum.Gazetecilik yaşantımızda biz her zaman halkın yararına muhalif olduk.Her zaman dördüncü  güç olduğunu unutmadık halkın yararına ne gerekiyorsa yaptık.Toplumsal değerlerimize saygılı, etik ahlaki değerleri bizlere tarafsız bir şekilde anlatan ve objektif yayıncılık ilkesine tümüyle bağlı kalan bir tutum sergiledik.

-Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Basın, Milletin müşterek sesidir” sözü basın çalışanlarının üstlendiği asli görevi en güzel şekilde açıklamaktadır.

-Tarafsız ve özgür basın gelişmiş ülkeler için vazgeçilmez en önemli göstergelerden birisidir. 24 Temmuz 1908’de Türk Basın tarihinde sansürün kaldırılması ülkemiz ve demokrasimiz için tarihi olaylardan birisidir. Gazeteciler ve basın bayramınız kutlu olsun"dedi

Erdem NoyanErdem Noyan