SİYASET
Giriş Tarihi : 17-12-2023 09:16   Güncelleme : 17-12-2023 09:31

AFAD’dan 350 milyon TL’lik otel gibi “sosyal tesis”

AFAD Antalya'nın Finike ilçesinde sosyal tesis ve eğitim alanı yapmak için 350 milyon liralık bir girişimde bulundu. Ortaya çıkan fotoğraflarda AFAD’ın “sosyal tesis” diye tasarladığı yerin lüks bir otel gibi olması kafaları karıştırdı.

AFAD’dan 350 milyon TL’lik otel gibi “sosyal tesis”

Oda TV' nin haberine göre  AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Antalya'nın Finike ilçesinde sosyal tesis ve eğitim alanı yapmak için 350 milyon liralık bir girişimde bulundu. Ortaya çıkan fotoğraflarda AFAD’ın “sosyal tesis” diye tasarladığı yerin lüks bir otel gibi olması kafaları karıştırdı.

Ayrıca projenin yapılması planlanan arazinin içerisinde 94 metrekare yer belediyeye ait olduğu da anlaşılınca AFAD ile Finike Belediyesi arasında ipler gerildi. 94 metrekarelik alanın tahsisine belediye izin vermedi.

Finike ilçesi Kale Mahallesi'nde eski taş ocağı olarak bilinen 8387 metrekarelik alanın afetlerde görev alan personelin eğitim faaliyetlerinin sürekli ve düzenli gerçekleştirilmesi amacıyla Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesis olarak kullanılması için AFAD tarafından proje hazırlatıldı. 8293 metrekaresi hazineye, 94 metrekaresi Finike Belediyesi'ne ait alanın AFAD'a tahsisi için belediyeye yazı gönderildi.

Ancak belediye sosyal tesis alanına kanunen tahsis yapılamayacağını belirterek, olumsuz yanıt verdi.

Sonrasında gönderilen ikinci yazıda ise alanın eğitim alanı olarak kullanılacağı belirtilerek, tahsis talebi yinelendi.

Bunun üzerine meclis üyeleriyle görüşen Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, bölgenin halkın kullanımına kapanacağı gerekçesiyle hazırlanan projeye meclis üyelerinin tamamının karşı çıkması üzerine kararlarını ve yapılacak farklı alan alternatiflerini iletti.

OTEL GİBİ “SOSYAL TESİS”

Odatv’nin ulaştığı proje dosyasında her ne kadar “afetlerde görev alan personelin eğitim faaliyetlerinin sürekli ve düzenli gerçekleştirilmesi amacıyla Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesis” yapılacağı aktarılsa da tesisin deniz kenarında olması akılları karıştırdı.

Herhangi bir eğitim alanı açıklığının olmadığı tesis için projede, basket sahası, tenis kortu, futbol sahası, helikopter pisti, tekneler için ufak bir liman, yüzme havuzu gibi tasarımların yer alması projenin AFAD’ın otel yatırımı olarak değerlendirilmesine neden oldu.

İşte o projenin fotoğrafları: Kaynak:Oda TV

AFAD’dan 350 milyon TL’lik otel gibi “sosyal tesis” - Resim : 1

AFAD’dan 350 milyon TL’lik otel gibi “sosyal tesis” - Resim : 2

AFAD’dan 350 milyon TL’lik otel gibi “sosyal tesis” - Resim : 3

AFAD’dan 350 milyon TL’lik otel gibi “sosyal tesis” - Resim : 4

AFAD’dan 350 milyon TL’lik otel gibi “sosyal tesis” - Resim : 5

AFAD’dan 350 milyon TL’lik otel gibi “sosyal tesis” - Resim : 6

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN