SİYASET
Giriş Tarihi : 15-04-2024 08:31

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı: CHP'den açıklama geldi!

Antalya'daki teleferik kazasının ardından CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı. Karara ilişkin CHP'den açıklama geldi.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı: CHP'den açıklama geldi!

Teleferik kazası ile ilgili dönemin ANET Genel Müdürü olan CHP Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün ifadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme taksirle adam öldürmek ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak suçlamasıyla Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve 4 kişi tutuklandı.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı.

Umut Akdoğan yaptığı paylaşımda, 'Genel Başkanımız Özgür Özel'in talimatı ile Antalya'ya doğru yola koyulduk' ifadelerine yer verdi:

"Genel Başkanımız Özgür Özel‘in talimatı ile Grup Başkanvekilimiz Ali Mahir Başarır ile birlikte Antalya’ya doğru yola koyulduk. Bu hukuk garabetinin sonuna kadar takipçisi olacağız. Saçma sapan algı operasyonlarınıza hukuku alet etmeniz bu ülkemize ne denli zarar veriyor, görmüyor musunuz?"

CHP Parti Meclisi Üyesi Koza Yardımcı da Kocagöz'ün tutuklanmasına tepki gösterdi.

'Yapan AKP’li, denetleme iznini veren AKP’li'

Kocagöz'ün 2023 yılının sonunda teleferiğin bağlı olduğu ANET’ten istifa ettiğini belirten Kocagöz şunları söyledi:

Dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel tarafından Şubat 2017'de yapılan teleferiğin, Mesut Kocagöz’ün istifasının ardından sistemlerinin bakım ve onarımının “akredite olmuş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir uzman şirket” tarafından üstlenilmiş, en son bakımın 19 Şubat ve 4 Mart arasında yapılmış.

Yapan AKP’li, denetleme iznini veren AKP’li Bakanlık, tutuklanan CHP’li…

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN