SİYASET
Giriş Tarihi : 05-12-2023 06:41   Güncelleme : 05-12-2023 07:20

Ahmet Aras"Bodrum'u Mutlu Huzurlu bir kent Yapmak için Yeniden adayım"

Bodrum'un mevcut Belediye Başkanı Ahmet Aras, 2024 yerel seçimlerine yönelik önemli bir adım attı. Başkan Aras, başvuru dosyasını vermesinin ardından parti binası önünde mitingi andıran toplantıda konuştu.

Ahmet Aras

Bodrum belediye başkanı Ahmet Aras 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday adaylığını açıkladı.Görev yaptığı beş yılda  Bodrum halkının  sevgisini ve saygısını kazanan Aras'ın aday adaylığı açıklaması bir miting havasında geçti.

İLÇE ÖRGÜTÜ İLE UYUMLU ÇALIŞTINIZ

Adaylık açıklamasında CHP ilçe başkanlığı  önünde açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Tuna Işın, “Biz CHP Bodrum İlçe Örgütü’nün eşitlik anlayışı gereği hiçbir aday adayı açıklama yaptığı zaman burada yanında bulunmadık ama bir yanlış anlaşılmaya meyil vermesin diye bu açıklamayı yapmak istedik. Sayın Başkanım 4,5 yılda taş taş üzerine koydunuz, çok teşekkür ediyoruz. CHP Bodrum İlçe Örgütü ile uyumlu çalıştınız. Ona da çok teşekkür ediyoruz. Çıktığınız yolda size ve diğer belediye başkan adaylarına başarılar diliyorum.” dedi. 

Tüm aday adaylarına eşit bir şekilde yaklaşacaklarını dile getiren Işın, Bodrum’da bu kadar çok aday adayının çıkmasının CHP’nin demokrasi anlayışından kaynaklandığını söyledi. 

Işın'ın ardından mikrofonu alan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sözlerine “Benim için yaşanacak, hizmet edecek başka bir kent yok. O yüzden 2019’da sizlerle birlikte bu yola çıktığımızda nasıl bir şevk ve heyecanla adım attıysak, bugün yine aynı şevk ve heyecanla bu kürsüdeyim, sizlerin arasındayım. İnanın dosyamı verirken çok duygulandım. CHP çatısı altında olmak çok büyük bir onurdur.” ifadeleriyle başladı.

Ekip arkadaşları ile birlikte 2019’dan beri zor şartlarda önemli işler yaptıklarını dile getiren Aras, önce pandemi ardından 6 Şubat depremlerinde herkesin yardımına koştuklarını dile getirdiği konuşmasına şöyle devam etti;

“Yetki alanımızı dışında olsa dahi o kurum, bu kuruluş demeden her şeyi sahiplendik. ‘Vatandaşımın sorunu, benim sorunumdur, yetkim olmasa bile sorumluluğumdur’ diyerek bunu her zaman omuzlarımızda hissettik ve o şekilde bir yönetim tarzı gösterdik. Şehrin kronik sorunlarının çözümü için de Büyükşehir Belediyemiz ve Turizm Bakanlığımızla, diğer kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yaptık. Beraber çalışmaya da devam edeceğiz. Geçtiğimiz 4 yılda çok önemli yatırımlar yapıldı, belki vatandaşımız bölgesel olarak mağdur oldu ama onların hepsinin semeresini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Daha rahat bir altyapıya kavuşacağız. Böylece üst yapıdaki yatırımlar da devam edecek. Bodrum daha mutlu, huzurlu ve yaşanabilir bir kent haline gelecek.”

Göreve 5 yıl daha talip olduğunu ifade eden Aras, konuşmasına şöyle devam etti;

“Bugün burada siz hemşerilerimin desteğiyle ve talebiyle, çalışma arkadaşlarımızın gücüyle, 5 yıl daha çalışmak için sizlerin karşısında aday oluyorum. Desteğinizi bekliyorum. Ben hizmete devam etmek için bunu bekliyorum. Ne koltuk sevdam var, ne de şahsi bir meselem var. Benim tek meselem Bodrum’un sorunlarının bir an önce geride bırakılmasıdır. Her vatandaşımın, hangi gelir grubunda olursa olsun, hangi etnik kimliğe, mezhepsel ya da dinsel kimliğe sahip olursa olsun, yerli yabancı demeden herkese sahip çıkacak bir yönetimden söz ediyorum. Biz, 5 yıllık yönetimimizde bunu gösterdik. Bundan sonra da aynı felsefe ve prensiplerle çalışmaya devam etmek istiyorum. Ben, sizlerle birlikte yol yürümekten dolayı çok büyük gurur duyuyorum, çok mutluyum. Şimdi de yine hiç hız kesmeden bu çalışmayı yapmak üzere sizlerin desteğiyle, güveniyle tekrar yola çıkıyorum. Sizlerin güvenine layık olmak için arı gibi çalışacağım.” dedi.

Başkan Aras, diğer aday adaylarını da kutlayarak sözlerini şu sözlerle noktaladı;

“Kamu görevi, bu tür toplumsal çalışmalar, siyasal çalışmalar büyük cesaret ister. O yüzden kim olursa olsun, aday adayı olarak başvuran tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Yolları açık olsun, bahtları açık olsun.”

Başkan Aras, açıklamasının ardından vatandaşlarla kucaklaştı, başarı dileklerini kabul etti. 

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN