SİYASET
Giriş Tarihi : 19-07-2023 13:17   Güncelleme : 19-07-2023 13:21

CHP'de kaset savaşları başladı

Ekrem İmamoğlu'nun Kemal kılıçdaroğlu'na yönelik darbe toplantısının videosunun sızdırılması sonrası parti içi kavga kızıştı. Gazeteci İsmail Saymaz, videonun CHP Genel Merkezi tarafından sızdırıldığını belirterek, "Videodaki kişilerin hepsinin istifası istenebilir" dedi. Saymaz, videonun nasıl kaydedildiğini de anlattı.

CHP'de kaset savaşları başladı

CHP'de Ekrem İmamoğlu'nun 'Kılıçdaroğlu'na karşı darbe' toplantısının görüntülerinin sızdırılması sonrası ortalık fena şekilde karıştı. "CHP'de kaset savaşları başladı" diyen gazeteci İsmail Saymaz, başka kasetlerin de olduğunu ve sızdırmaların devamının geleceğini söyledi. Görüntüleri CHP Genel Merkezi'nin sızdırdığını belirten İsmail Saymaz, toplantıya katılan isimlerin istifasının istenebileceğini söyledi. İşte İsmail Saymaz'ın Sözcü TV'deki o kulis bilgileri...

O video nasıl kaydedildi?

i

- Bu toplantının kayıtları nasıl sızdırıldı?

 

Zoom toplantısında katılımcı kısmında yer alan anonim bir katılımcıyı CHP Parti Meclisi Üyesi Selin Sayek Böke zannedildiğini belirten İsmail Saymaz, "Sohbet başladığında Ekrem İmamoğlu, 'Selin hanım aramızda mı?' diyor. 'Katılımcı' yazan yerde Selin Hanım var diyorlar. Muhtemelen o kişi zoom linki gönderilen başka birisi ve bu toplantıyı kaydeden de o." ifadelerini kullandı.

O videoyu kim kaydetti?

CHP'de gizli toplantının görüntülerini kim sızdırdı? Zoom toplantısı linkinin sadece danışmanlara gönderiliyor. Muhtemeldir ki bu toplantı bu şekilde sızdı. O katılımcı bir süre ses çıkarmadan dinliyor. Sonra o kişinin Selin Sayek Böke olmadığı anlaşılınca bağlantısı kesiliyor.

Kasetlerin devamı da gelecek

- Bana gelen bilgi, başka toplantı kayıtlarının da olduğu yönünde. Bu video ile Ekrem İmamoğlu'nun değişim kadrosunun kimler olduğunu öğrendik. 

Videoyu CHP Genel Merkezi sızdırdı

- CHP Genel Merkezi bunu dün itibariyle Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren sosyal medya hesapları üzerinden gece yarısı sızdırdı. CHP'de kaset savaşları dönemi başladı. 

Kaset savaşları başladı, ilki o videoydu

- Birinci kaset, birkaç gün önce Tanju Özcan'ın yayınladığı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu aadamı atın" dediği videoydu.

- İkinci kaset Ekrem İmamoğlu'nun Zoom toplantısının kaseti oldu. CHP'de kaset savaşları başladı. Bana gelen bilgiye göre başka görüntüler de var.

Hepsinin istifası istenebilir

- CHP yönetimi "bu bir paralel toplantı" diyor. Videodakilerin görevlerinden istifası istenebilir.

İnternethaber

Erdem NoyanErdem Noyan