SİYASET
Giriş Tarihi : 08-01-2024 00:32

'kemer sıkın' çağrısı

Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak katıldığı genel seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nı destekleyen Dr. Sinan Oğan, Türkiye İttifakı Partisi Balıkesir İl Başkanlığı'nın il kongresinde ortaya çıktı.

 'kemer sıkın' çağrısı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda aday olduktan sonra ikinci turda 'Plana sadık kal' söylemiyle Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan, Türkiye İttifakı Partisi Balıkesir İl Başkanlığı'nın il kongresine katıldı.

Balıkesir Avlu kongre merkezinde düzenlenen Türkiye İttifakı Partisi il kongresine katılan Sinan Oğan, konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında erken seçim olmaması halinde 2028 yılında yapılacak genel seçimler için yerelde hazırlanmanın önemine vurgu yapan Oğan, “Önümüzdeki genel seçimler için yerelden başlayarak şimdiden hazırlanmamız gerekiyor. Geçtiğimiz seçimlerde Ata İttifakı'nın ne denli büyük rol oynadığına hepimiz şahit olduk. Daha yeni partiler olmamıza rağmen bu denli büyük bir rol oynamamız gelecek seçimlere daha iyi hazırlanmamız gerektiği gösteriyor bizlere” dedi.

“KEMER SIKMAMIZ GEREKİYOR”

Sinan Oğan ayrıca yaşanan ekonomik sorunlara dikkat çekerek, ekonomik anlamda atılan adımların bu yılın sonlarına doğru iyileşme olarak yansıyacağını belirtti. Oğan, “Ülkemiz bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da ekonomik mücadelesini sürdürmektedir. Sorunlarımız yok mu? Var. Şu an ekonomide uygulanan doğru politikalara bizlerin de destek vermemiz gerekiyor. Eskilerin tabiriyle kemer sıkmak gerekiyor. Biraz sıkıntı yaşayacağız ancak bugün uygulanan ekonomi politikasının neticesini yıl sonuna doğru alacağımıza inanıyorum” dedi.

GÖÇMENLERİN GERİ GÖNDERİLMESİ

Konuşmasında sığınmacı ve göçmen kaçakçılığına da değinen Sinan Oğan, kaçak sığınmacıların geri gönderildiğini ancak vatandaşa duyurulma noktasında zayıf kalındığını dile getirdi. Sinan Oğan konuşmalarını şu ifadelerle noktaladı:

“İçişleri Bakanlığı ile yaptığım görüşmelerde göçmen kaçakçılarıyla mücadele rakamları gayet tatmin edicidir. Eskiden sınırlarımız kevgire dönmüşken, artık çok sınırlı sayıda kaçağın ülkemize girdiğini ifade edebilirim. Bununla beraber çok ciddi şekilde geri gönderme merkezlerine yakalanan kaçakların gönderildiğini ve ardında ülkelerine gönderildiğini rakamlarla bildiğim için çok gönül rahatlığıyla ifade edebilirim. Bir eksik var, bunu ilgili isimlere de ilettim, bu kadar büyük bir faaliyet içindesiniz çok sayıda göçmeni geri gönderiyorsunuz ama bunun reklamını yapmıyorsunuz. Vatandaşlarımız bazen bana soruyor, ne oldu göçmenler geri gönderilecekti diye ben de gönderildiğini söylüyorum. Onlar da neden biz bilmiyoruz diye soruyor. İşte burada bu işin sadece yapılması yetmiyor, bu işin yapıldığının da duyurulmasında da ihtiyaç var.

 

ETİKETLER:

Sinan Oğan

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN