SİYASET
Giriş Tarihi : 08-11-2023 11:16

38. sıradan PM'ye girdi

CHP'de çiçeği burnunda Genel Başkan Özgür Özel'in A Takımı belli oldu. 60 kişilik Parti Meclisi'ne (PM) Özgür Özel'in listesinde yer almayan 9 isim girdi. Hem Özgür Özel hem de Oğuz Kaan Salıcı'nın listesinde yer almayan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz 38'inci sıradan PM üyesi seçildi.

 38. sıradan PM'ye girdi

Nihat ALPARSLAN/ANKARA

4 Kasım'da “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla başlayan ve genel başkan değişimiyle bir devri kapatan CHP 38. Olağan Kurultayı, 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu  (YDK) belirlendi. Parti Meclisi'ne girmek için en yüksek oyu Gökhan Zeybek alırken, listelerde adı yer almayan Deniz Yavuzyılmaz 38. sıradan PM'ye girdi. 

En yüksek oyu Gökhan Zeybek aldı

CHP'de yeni Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) belli oldu. 60 kişilik PM için 387, 15 üyeli YDK için ise 103 aday başvurdu. Yapılan oylamanın ardından CHP'nin yeni PM ve YDK üyeleri belli oldu. Parti Meclisi'nde en çok oyu 648 oyla Gökhan Zeybek aldı. Zeybek'i 643 oyla Özgür Karabat, 633 oyla Bedirhan Berk Doğru takip etti.

9 isim Özgür Özel'in listesini deldi

Özgür Özel’in 71 kişilik anahtar listesi, Oğuz Kaan Salıcı’nın çıkardığı karşı listeden 8 ismin yanı sıra iki listede de yer almayan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz olmak üzere 9 isim tarafından delindi. Kendisi liste çıkarmasına karşın 'kadın ve gençlik kotası nedeniyle Oğuz Kaan Salıcı PM dışında kaldı. Salıcı 363 oy alarak PM oylamasında 51. sırada çıkmasına rağmen kadın ve gençlik kotasına takıldı.

PM dışında kalan Salıcı’nın listesinden CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, önceki dönem milletvekilleri Mehmet Tüm, Ali Haydar Hakverdi ve Müslim Sarı, CHP MYK üyesi Semra Dinçer, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Koza Yardımcı ve Saniye Barut PM'ye girdi. 

Sezgin Tanrıkulu, PM dışında kaldı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir önceki Merkez Yönetim Kurulu’nda yer alan ve Özel’in anahtar listesinde yer verdiği Fethi Açıkel PM dışında kalırken, bu isimlerden Selin Sayek Böke ve Gökçe Gökçen yeni PM’de de yer aldı. Özel’in anahtar listesinde yer verdiği CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun PM dışında kalması ise dikkat çekti. 406 oyla 52’nci sırada yer alan Tanrıkulu, kadın ve gençlik kotasına takılarak PM dışında kaldı.

Özel’in listesindeki 17 vekilden 13’ü PM'de

Özgür Özel’in anahtar listesinde 17 milletvekiline yer verilirken, seçim sonucunda PM’ye giren milletvekilleri Gökan Zeybek, Özgür Karabat, Deniz Yücel, Gamze Taşçıer, Murat Bakan, Suat Özçağdaş, Ensar Aytekin, Burhanettin Bulut, Ulaş Karasu, Hikmet Yalım Halıcı oldu. İsmail Atakan Ünver, Sezgin Tanrıkulu, Cumhur Uzun, Murat Çan PM’ye giremediler. 

İki listede de yoktu ama PM'ye girdi

Özgür Özel ve Oğuz Kaan Salıcı'nın hazırladığı iki anahtar listede de olmayan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın 38'inci sıradan Parti Meclisi'ne seçilmesi dikkat çekti.

YDK için en yüksek oy kadınlara

Kurultayda YDK üyeliği için aday olan 103 kişiden en yüksek üç oyu kadınlar aldı. Ayça Akpek Şenay 626, Esin Fatma Temel ve Hümeyra Akkuş Sandıkcı 546, İsmail Emre Telci ise 539 oy aldı.

Bilim Kültür ve Sanat Platformu oyları...

Kurultayda Bilim Kültür Sanat Platformu üyeliğine seçilen isimler arasında en yüksek oyu Askeri Casusluk davasında bir süre cezaevinde yatan emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu aldı. Yankı Bağcıoğlu 851 oy alırken, Yalçın Karatepe 829, Volkan Demir 800, Baran Bozoğlu 796, İlhan Uzgel 784, Gülşah Deniz Atalar 772, Fethi Açıkel 745, Gökçe Gökçen 719, Andaç Pamuk 685, Armağan Erdoğan 659, Ali Rıza Erbay 652 ve Arif Sağ'ın oğlu türkücü Tolga Sağ ise 613 oy aldı.

Özel'in A Takımı'nda kimler var?

Parti Meclisi’nin tamamı şu isimlerden oluştu:

Gökan Zeybek, Özgür Karabat, Bedirhan Berk Doğru, Ozan Işık, Deniz Yücel, Gamze Taşçıer, Murat Bakan, Suat Özçağdaş, Cem Aydın, Baki Aydöner, Ensar Aytekin, M.Gül Çiftçi Binici, Selin Sayek Böke, Canan Taşer, Pınar Uzun Okakın, Mahir Yüksel, Erhan Adem, Burhanettin Bulut, Ecevit Keleş, Ali Abbas Ertürk, Hikmet Erbilgin, Ali Haydar Fırat, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Hüseyin Yaşar, Berker Esen, Ulaş Karasu, Müslim Sarı, Deniz Yavuzyılmaz, Zeliha Aksaz Şahbaz, Özgür Ceylan, Hikmet Yalım Halıcı, Erbil Aydınlık, Sevgi Kılıç, Orhan Sarıbal, Yalçın Görgöz, Turgay Özcan, Melisa Uğraş, Mehmet Tüm, Ali Haydar Hakverdi, Mehmet Necati Yağcı, Sinem Kırçiçek, Semra Dinçer, Hüseyin Can Güner, Ahmet Hakan Uyanık, Şengül Yeşildal, Emin Umut Dikili, Nasan Güneysu, Koza Yardımcı, Aylin Nazlıaka, Saniye Barut, Mehmet Alkın Denizaslan, Uğurcan İrak.

Bilim Kültür Sanat Platformu Üyeleri:

Yankı Bağcıoğlu, Yalçın Karatepe, Volkan Demir, Baran Bozoğlu, İlhan Uzgel, Gülşah Deniz Atalar, Gökçe Gökçen, Armağan Erdoğan.

Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri:

Ayça Akpek Şenay, Esin Fatma Temel, Hümeyra Akkuş Sandıkcı, İsmail Emre Telci, Ekincan Aksoy, Özkan Tice, Aysemin Gülmez, Deniz Çakır, Süleyman Bülbül, Deniz Demiröz , Nurdan Yücal, Turan Taşkın Özer, Ali Balta, Özgür Sağlam, Remzi Kazmaz.

kaynak:internethaber

Erdem NoyanErdem Noyan