SİYASET
Giriş Tarihi : 18-05-2023 16:39

Babacan araya girdi

DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, yaşananlar sosyal medyaya bomba gibi düştü. DEVA Partisi Kurucu Üyesi Essum Aslan, toplantıda da yaşanan 'geri zekalı' skandalını yayıncı Adem Metan'a gönderdiği ses kaydıyla açıkladı.

Babacan araya girdi

DEVA Partisi Kurucu Üyesi Essum Aslan, Genel Başkan Ali Babacan'ın da yer aldığı Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantısında da yaşanan 'geri zekalı' skandalını yayıncı Adem Metan'a gönderdiği ses kaydıyla açıkladı.

Aslan ses kaydında, DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin'le toplantı sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı: 

"1 MİLYON 600 BİN OY KATKI VERDİK"

- Bugün bizim Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantımız vardı. Toplantının konusu seçime kadar olan süreç ve bundan sonra yapılacaklarla ilgili toplantımız vardı. Seçim İşleri Başkanı çeşitli bilgiler verdi. Bizim adaylarımızın olduğu illerde CHP'ye olan katkımızın 1 milyon 600 bin seçmen olduğuna dair.

"DAYANAĞI VAR MI?"

- Ben o illerle ilgili farklı bilgilere sahiptim. Bu konularla ilgili "Bu açıklamalarınız dayanağı var mı, bilgiye dayalı mı" diye sordum. "Siz o bölgeyi daha iyi bilirsiniz" diye yanıt verdi.

"EDEPSİZ"

- Bildiğim şeyler olduğu için size soruyorum deyince sesini yükselterek, genel başkanın da olduğu ortamda, bildiğin soruyu soruyorsan edepsizsin şeklinde insanlığa aykırı, asla kabul edilemeyecek bir cevap aldım.

 

 

 

Erdem NoyanErdem Noyan