SİYASET
Giriş Tarihi : 19-01-2023 18:48   Güncelleme : 20-01-2023 09:49

Kılıçdaroğlu vatandaşlara seslendi: Zalimin zulmüne son vereceğiz Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te vatandaşlara sandık çağrısında bulunurken "Hiç endişe etmeyin, zalimin zulmüne son vereceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, Nasıl oluyor da Türkiye'ye dünyanın her yanında yağmur gibi uyuşturucu geliyor. Siz hiçbir uyuşturucu baronunun hapse atıldığını gördünüz mü?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşmasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Vatandaşlara sandığa katılım çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yeni bir sürece girdiğini belirterek, "Her birimizin, elini vicdanına koyup oyunu kullanması lazım. Hiç endişe etmeyin, zalimin zulmüne son vereceğiz" diye konuştu. Uyuşturucu konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Nasıl oluyor da Türkiye'ye dünyanın her yanında yağmur gibi uyuşturucu geliyor. Siz hiçbir uyuşturucu baronunun hapse atıldığını gördünüz mü?" diye sordu. Kılıçdaroğlu ayrıca seçimlerden sonra atacakları adımlar hakkında da konuşarak, "İnşallah yeni cumhurbaşkanınız partili olmayacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

'SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ 2 YIL İÇİNDE GERİ GÖNDERECEĞİZ'
"Gaziantep'te olmaktan son derece mutluyum. Bu toplantı benim için son derece önemli ve değerli. Hangi politika Suriyelileri buraya getirdi? Politika doğruysa katlanacaksınız, politika doğru değilse demokratik yollarla, oy vermeyerek cezalandıracaksınız. Demokrasilerde öz, yapılan yanlışı telafi etmektir. Buradan giden Suriyelilerin can ve mal güvenliğinin Türkiye ve Suriye arasındaki toplumsal sözleşme ile sağlanması lazım. Türkiye'nin itibarını koruyarak kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde ülkelerine yollayacağız.

'Çalıyor ama iş de yapıyor' ne inancımıza ne ahlakımıza uygun bu söylem. Benim inancıma, ahlakıma aykırı. Akıl var mantık var. Çalıyorsa onu orada tutmamak lazım. Yüce yaradan, "Karşıma kul hakkıyla gelme de neyle gelirsen gel" diyor. Kul hakkı en büyük günah. En büyük günahı işleyene sürekli destek veriliyor. Bir de çalmayan ama iş yapan birisi gelsin. Onu aramanız lazım. Bir insan politika yaptığı süre içerisinde zenginleşiyorsa bilin ki malı götürüyordur."

'HER İLDE KADIN MİLLETVEKİLİ'
Parlamentoda kadın-erkek eşitliğinin sağlanması lazım. İktidara geldiğimizde bunu yapacağız. Her ilde kadın milletvekili çıkarmamız lazım, bunun için çalışmalara başlayacağız. Siyasetçiyle sivil toplum kuruluşları arasında sağlıklı bir ilişkinin kurulması lazım. Siyaset kurumu çözümün bazen farkında olamayabiliyor. O yüzden bu tür toplantıların yapılması çok önemli olabiliyor.

Sağlıkta kademelendirme yapılması lazım. Sırtında bıçak olan kişi de nezle olan kişi de aynı yere gidiyor. Kademe olmadığı için yığılmalar oluyor. Bu sorunun çözülmesi lazım. Gaziantep'te fabrikalar var ama gelir dağılımı adaletli değil. Bu adaletin sağlanması lazım. Kayıt dışı çalışan milyonlar var gelir dağılımında bu milyonlar ciddi sorun olarak karşımıza çıkıyor.

"İNSAN HAKLARINA AYKIRIDIR"
Yoksulluğu bitirmenin yolu aile destekleri sigortasını getirmekten geçer. 1974 yılında bu taahhüt edilmiş. Ancak 52 yıldır meclisten çıkarılmıyor. Çünkü yoksulluğu makarna, kömür dağıtarak kullanıyorlar. Biz, aile destekleri sigortasını getireceğiz. Hiçbir anne çocuğunu yatağa aç yatırmayacak. Su, elektrik ve doğal gaz kesildiğinde insanı soğuğa terk ediyorsunuz. Bu insan haklarına aykırıdır. Bu sorunları da çözeceğiz.

'MUHTARLAR KAMU GÖREVLİSİ OLACAK'
Muhtarlara birer yardımcı personel verilecek. Çünkü muhtar ofisinden çıktığında muhtarlık binası kapalı gözüküyor. Muhtarlık binası hep açık olacak. İşsiz olan bir vatandaş istediği saatte yardım istemek için yanınıza gelecek. Sosyal yardımları muhtarlar aracılığıyla dağıtılacak. Mahalledeki yoksulları en iyi şekilde bilen muhtarlardır. Öbür türlü partili partisiz ayrımı çıkıyor bu ayrımların kalkması lazım. Mahalleyle ilgili alınan kararlarda muhtarların da söz hakkı olacak. Muhtarlık kamu kurumu olarak gözükmediği için belediyeler muhtarlarla çalışmıyor. Seçimle gelen muhtarların, kamu görevlisi olarak görülmesi lazım. Muhtarlıkla ilgili çok sayıda dernek var. Muhtarlar Birliği diye tek bir çatı kurmak gerekiyor.

"KIRSALI AYAĞA KALDIRACĞIZ"
İktidar olduğumuzda bütün köylerdeki okulu açacağız. Köylerdeki kadın ve gençleri sigortalı yapacağız. Ve sigorta primini devlet ödeyecek. Köyde bir şey olmayınca köylüler büyük kente yerleşip asgari ücretle iş bulma derdine düşüyor. Bunu önleyeceğiz. Gıda ciddi bir sorun. Köyde sadece öğretmen olmayacak. Mutlaka bir veteriner ve ziraat mühendisi de olacak. Hiçbir çiftçinin zarar etmeyeceği bir model getireceğiz. Kırsalı ayağa kaldıracağız. Hollanda arazi olarak Konya'dan küçük tarım ihracatı 180 milyar doların üzerinde. Çiftçiyi topraktan küstürürseniz bunun sonu felakettir. Şu anda dışarıya muhtaç olduk. Biz çiftçiyi güçlendireceğiz. Köyler entelektüel olarak ta iyi bir yapı olarak ortaya çıkacak.


Bir şey istiyorum; sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanın. Türkiye yeni bir sürece girdi. Artık bu kadar acıyı bu toplumun çekmemesi lazım. Siyasetçinin, halkına hesap vermesi lazım. Bir devlet, bir kişiye teslim edilemez. Dünyanın hiçbir ülkesinde de bir devlet bir kişiye teslim edilmiş değildir. Bir kişiye teslim edilen devletin sonu gelmiştir. Biz; beraber, akılla, mantıkla, liyakatle, adaletle devleti yöneteceğiz. Farklı düşündü diye insanların işine son vermek, hapislere atmak doğru değildir. İnsanlar farklı düşünebilirler.

Adaletin çürüdüğünü, saraya bağlı hakimlerin olduğunu biliyorum. Size bir söz daha vereyim; asla ve asla saraylarda oturmayacağım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mütevazi Çankaya Köşkü var; gidersin, Çankaya’da oturursun kardeşim. Nedir o lüks, o debdebe? Hem diyorlar ki ‘İsraf haramdır’. Peki bu lüks, haram işleri ne? Onlara haram değil mi? İslamiyet’te israf haramdır.

Siyaset adamı için harama bulaşmak kadar yanlış bir şey yoktur. Yanlışa bulaştıysanız doğruyu bulamazsınız. O nedenle her birimizin, sandığa giderken elini vicdanına koyup oyunu kullanması lazım. O çerçevede oy kullanırsanız Türkiye’de yeni bir ufuk açılacak. Herkesin güler yüzlü olmasını isterim. Zulmü bitireceğiz, hiç endişe etmeyin. Zalimin zulmüne son vereceğiz, adaletin özü odur.

'SİZ HİÇBİR UYUŞTURUCU BARONUNUN HAPSE ATILDIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ?'
Uyuşturucu konusunu ilk dillendiren benim. Bunun mafya bağlantısıyla ne tür boyutlara ulaştığını anlatmıştım. Her gelir grubuna göre madde üretiliyor. Durumu iyi olanlar kokain durumu iyi olmayanlar bonzai ve türevini kullanıyor. Böyle bir felaket karşısında iktidar sessizliğini nasıl koruyor. Nasıl oluyor da Türkiye'ye dünyanın her yanında yağmur gibi uyuşturucu geliyor. Siz hiçbir uyuşturucu baronunun hapse atıldığını gördünüz mü? Torbacıyı yakalıyorlar. İktidar sahipleri baronlarla fotoğraf çekilirse ne vali ne de polis onlara bulaşabilir.

'YENİ CUMHURBAŞKANI PARTİLİ OLMAYACAK'
İnşallah yeni cumhurbaşkanınız partili olmayacak. Bugün partili olabilir, ama meclise yemin etmeye gittiğinde partisiz bir cumhurbaşkanı olarak edecek. Kaynak:Türktime

Erdem NoyanErdem Noyan